• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

AGF-anfører stopper karrieren som 32-årig

Foto: Jan Christensen/Getty Images

AGF-anføreren har spillet sin sidste kamp som fodboldspiller.

Af Victor Risager

32-årige Niklas Backman har ikke været i aktion for AGF det seneste lange stykke tid, og han kommer det heller ikke.

AGF oplyser, at den svenske forsvarsspiller stopper karrieren.

- Efter grundige overvejelser er jeg nået frem til, at jeg ikke længere skal spille fodbold. Det har i sagens natur været en af de sværeste beslutninger i mit liv, men nu hvor den er taget, er jeg også lettet og jeg ser nu frem til et nyt kapitel i mit liv, siger Niklas Backman til agf.dk. 

Årsagen er de hovedskader, svenskeren har døjet med i sin karriere, lyder det. Han er netop kommet tilbage fra en knæskade, men oplever symptomer fra tidligere hovedskader. 

- Jeg har lyttet til lægerne og sammen med min familie har jeg taget en beslutning om, at min krop ikke længere kan holde til at spille elitefodbold - jeg skal også tænke på mit liv efter fodbold og jeg ønsker ikke at løbe nogen risiko med mit helbred. Det er naturligvis utroligt trist at stoppe med noget man elsker, men det er det rigtige at gøre, siger Niklas Backman.

Forsvarsspilleren kom til AGF i 2016 og har spillet 109 kampe for klubben, men han har ikke spillet i den indeværende sæson. Hans seneste optræden var i april i år. 

I den indeværende sæson har Patrick Mortensen oftest båret anførerbindet for AGF, mens både Sebastian Hausner og Nicolai Poulsen også har haft kampe som anfører, mens Niklas Backman har siddet ude med skade. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020