• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

BREAKING: BIF fratages udebanefans i resten af '22

De mange trofaste fans kan ikke rejse med til udekampe mere i år. Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brøndby IF må ikke få tilskuere med på udebane i resten af 2022 i Superliga- og pokalregi.

Af Kenneth Jensen

Der har været flere sager om dårlig opførsel blandt tilskuere, vold og pyroteknik, og efter flere bøder falder hammeren nu for alvor over Brøndby IF.

Det er Fodboldens Disciplinærinstans, der har offentliggjort, at Brøndby IF i resten af 2022 ikke må have tilskuere med på udebane. Samtidig får klubben en bøde på 400.000 kroner.

Straffen kommer efter et opgør, hvor Brøndby IF gæstede Viborg FF, og der er tale om skærpede omstændigheder efter flere dårlige sager.

- Fodboldens Disciplinærinstans er i besiddelse af videomateriale fra Viborg FF, der viser en særdeles voldsom og aggressiv adfærd fra nogle af Brøndby IF’s tilskuere mod kontrollører og politiet til kampen, står der i kendelsen, hvor det også fremgår:

- På denne baggrund har Fodboldens Disciplinærinstans behandlet en sag mod Brøndby IF. Instansen traf i august en beslutning om, at Brøndby IF ikke kan have fans til næste kamp i Parken, og i denne sag har instansen så skærpet sanktionen.

Kendelsen kan IKKE ankes, når det kommer til fratagelsen af tilskuere, men bøden på 400.000 kan ankes.

Dermed er der ingen Brøndby-tilskuere, når man gæster Randers på søndag, ligesom der heller ikke kommer tilskuere til udekampe i Aarhus og Odense. Også pokalkampen mod Aarhus Fremad bliver uden BIF-supportere.

MERE FØLGER.