Superliga Kenneth Jensen

Samarbejdet slut: David Nielsen er færdig i AGF

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

David Nielsen er færdig i AGF, oplyser klubben.

Af Kenneth Jensen

AGF og David Nielsen går hver til sit efter sidste kamp på lørdag.

Det har klubben fra Århus netop meldt ud.

Af en pressemeddelelse fremgår det, at parterne er enige om at gå hver til sit, og at AGF skal have en ny cheftræner fra næste sæson.

- David Nielsen har været en fantastisk træner for AGF gennem flere sæsoner og har skabt flotte resultater for klubben. Men nu er vi nået til vejs ende efter fem år, hvor den seneste sæson på ingen måder har været tilfredsstillende. Energien er brugt, og vi trænger til nye ideer og en frisk start - derfor er tiden nu inde til, at vores veje skal skilles, siger sportschef i AGF Stig Inge Bjørnebye i en pressemeddelelse.

AGF har haft en svær sæson og har ikke vundet i 13 Superliga-kampe i streg. Klubben har dog undgået nedrykning og kan dermed kigge mod næste sæson.

David Nielsen har stået i spidsen for klubben siden oktober 2017, hvor han overtog jobbet fra Glen Riddersholm.

Dermed er den længstsiddende træner i Superligaen ikke længere David Nielsen, men Thomas Thomasberg.

For en måned siden sagde David Nielsen i et interview med Ekstra Bladet, at der ikke vil være noget stort drama, den dag han ikke længere skal være træner for AGF.

- Når den dag kommer, hvor jeg ikke skal være træner i AGF længere, så vil vi sætte os ned, og så vil vi alle være enige om det omkring det bord.

- Så vil vi spise en god middag, og dagen efter vil der komme en indkaldelse til pressemøde, siger han.

Den dag er altså kommet nu, og Århus-klubben tager officielt afsked med den tidligere Lyngby-træner på lørdag, hvor David Nielsen er i spidsen for AGF for sidste gang, når FCN er modstanderen.