• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Andreas Arp

Brentford lejer spiller i FC Midtjylland

Brentford lejer spiller i FC Midtjylland
Foto: Brentford FC

19-årige Nikolaj Kirk vil i den kommende sæson være udlejet i England.

Af Andreas Arp

Championship klubben Brentford FC har indgået en aftale med FC Midtjylland, der sender den kun 19-årige Nikolaj Kirk til England på en et års lejekontrakt. Det oplyser Brentford på deres hjemmeside.

Aftalen må ses som et produkt af det indgåede samarbejde mellem de to klubber, der i høj grad skyldes, at ejeren i begge klubber hedder Matthew Benham.

Læs også: FC Midtjylland giver kontrakt til Kirk

Den offensive midtbanespiller skrev for godt et år siden under på en femårig kontrakt med klubben, men har i løbet af det seneste år ikke formået at spille sig på Midtjyllands Superliga-hold. I stedet har han været fast mand på midtjydernes U19-hold.

Som udgangspunkt skal Nikolaj Kirk dog ikke sætte næsen for højt op efter spilleminutter i den næstbedste engelske række sammen med Lasse Vibe. Han er nemlig hentet ind til klubbens B-hold. Men ifølge Robert Rowan, der er direktør i klubben, er intet udelukket:

- Nikolajs første mål må være at blive fast starter for Brentford B, da vi har flere dygtige spillere på hans position, som han skal konkurrere med. Derfra kan alt lade sig gøre, hvis han arbejder hårdt, og falder godt til herovre, udtaler han til Brentfords hjemmeside.

Kirk er uddannet på FC Midtjyllands eget akademi og før det startede han fodboldkarrieren som 6-årig i barndomsklubben Grønbjerg, der er en af midtjydernes samarbejdsklubber. Siden har han også været på de danske ungdomslandshold helt fra U15 til U19, hvor han i alt har spillet 18 officielle kampe.

Superliga

Mere Superliga

Fokus