Video : Tipsbladet
Superliga

Brentford ville have Rasmus Falk: Specielt vindue

I 2020 ville Brentford have Rasmus Falk, men Ståle Solbakken ville ikke af med stjernen. Det har midtbanespilleren selv forståelse for.

FREDERIKSBERG (Tipsbladet): Hvis der skal laves en liste over de største Superliga-profiler, som ikke har været i udlandet, er det velsagtens umuligt at komme udenom Rasmus Falk.

FC Københavns midtbanestjerne har spillet hele karrieren i Superligaen - først en årrække i OB og siden sommeren 2016 har han så slået sine folder i hovedstaden.

Der har ellers været interesse fra udlandet ad flere omgange.

Blandt andet kunne Ståle Solbakken i dokumentaren “Falk Forfra” på Discovery+ for nylig fortælle, at Brentford i 2020 prøvede at hente midtbanespilleren til England. Noget, der var ganske uaktuelt for FC København, lyder det fra Ståle.  

- Det var ikke overraskende for mig at læse det, griner Rasmus Falk, da han stiller op til en snak med Tipsbladet efter onsdagens træning og øvrige medier og spørges ind til interessen.

- Jeg har jo været med inde over tingene dengang, og jeg vidste godt, der var interesse, så det er ikke sådan, at jeg var ved at falde ned af stolen, da jeg så dokumentaren. 

Ståle Solbakken. Foto: IMAGO

Ståle siger jo i dokumentaren, at det var uaktuelt, dels fordi Brentford havde samme ejer som FC Midtjylland. Gav han dig bare en helt klar besked om, at det kommer ikke til at ske? 

- Det var sådan lidt et specielt vindue, kan jeg huske, fordi vi spillede Europa League relativt sent og startede Superligaen relativt hurtigt op efter, så jeg tror også, at de tænkte, at hvis de skulle sælge spillere, der var tiltænkt en vigtig rolle i København, så skulle de også kunne erstatte dem. Det var der ikke så meget tid til.

- Det, tror jeg, spillede ind i forhold til, at man som klub altid kigger på, hvordan man står stærkest muligt, og så kan der være forskellige interesser fra steder som spillere, agenter og alt, hvad der hører med.

- Men i hans (Ståles, red.) rolle skal han beskytte og forbedre det, man har. Og der mente han noget med, at det ikke var den rigtige timing. Og det har jeg respekt for. Jeg har selv skrevet under på en aftale her, og det er sådan fodbold er.

Det blev altså aldrig helt tæt på, og hvis det nåede et punkt, hvor Rasmus Falk selv skulle tage stilling til, hvad han ville, vil han ikke spå om, hvad han havde svaret.

- Det er svært at sige, fordi det nåede ikke så langt i det. Der har været nogle gange, hvor der har været interesse, hvor jeg har tænkt, at det kunne være spændende. Men det har aldrig været på bekostning af, at jeg ikke har haft det skønt her. Det har været noget med i forhold til, at jeg godt kunne se idéen i at prøve noget andet. 

- Men det er ikke sådan, at jeg har siddet derhjemme i sofaen og hængt med hovedet over, at det ikke lykkedes, for jeg er glad og privilegeret over, at jeg har kunnet være her i så mange år, og de oplevelser og ting, som vi har bygget på i alle de år, har været fantastisk at være en del af, siger Rasmus Falk.

Dengang spillede Brentford i Championship, men siden er Thomas Franks tropper rykket op i Premier League, hvor de stadig spiller.