• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Brøndby-anfører om vintersalg: Hierarkiet blev mere lige

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Brøndby-truppen skulle lige vænne sig til at klare sig uden Kamil Wilczek, Dominik Kaiser og Hany Mukhtar, siger Andreas Maxsø.

Af Victor Risager

Brøndby IF sluttede den netop overståede Superliga-sæson på fjerdepladsen, og det gjorde de, selvom de midt i sæsonen sagde farvel til tre af deres allerstørste profiler i Kamil Wilczek, Hany Mukhtar og Dominik Kaiser.

De tre spillere stod for størstedelen af Brøndbys mål i efteråret, men de havde også prominente roller i omklædningsrummet. Wilczek bar eksempelvis anførerbindet for Brøndby.

Læs også:Medie: 2. Bundesliga-klub overvejer Anthony Jung

Derfor skulle Brøndby lige vænne sig til, at de ikke længere var der. Det siger Andreas Maxsø, der overtog anførerbindet efter Kamil Wilczek, til Brøndbys hjemmeside.

- Det var tre fyre, som var garant for at være professionelle – specielt Kamil og Domme. Vi kunne ikke bare lige lægge den ind i feltet, og så skulle Kamil være der. Så det var noget vi lige skulle vænne os til.

Læs også:Transferbombe: Kamil Wilczek meldes tæt på FC København

- I forhold til hierarkiet blev det også mere lige. Jeg vil ikke sige, at vi skulle finde et nyt hierarki, men flere spillere skulle steppe op. Det var noget, vi arbejdede på nede på træningslejren, og vi fandt rimelig hurtigt de små mekanismer, og hvordan vi skulle gøre i forhold til hierarkiet. Så det er en ny sammensætning af truppen, som skulle få det til at fungere, siger Andreas Maxsø til klubbens hjemmeside.

Kamil Wilczek, Dominik Kaiser og Hany Mukhtar blev solgt til henholdsvis Göztepe, Hannover 96 og Nashville SC. Salgene betød endvidere, at flere unge talenter som Morten Frendrup og Anis Ben Slimane fik mere spilletid for de blå-gule i foråret.

Læs også:Brøndby tester formen i fire træningskampe før udskudt sæsonstart

Læs også:Vejle vil opruste endnu mere til Superligaen: Der skal flere spillere ind

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus