Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Stort CV-interview: Sådan bliver transfervinduet

Brøndbys fodbolddirektør Carsten V. Jensen lufter sine transfertanker i et interview med Tipsbladet.

Brøndby IF drømmer om at spille med om guldet i denne sæson, og de blå-gule har bragt sig i en rigtig god position ved juletid, hvor det kun er FC Midtjylland, der har formået at distancere de blå-gule i Superliga-tabellen.

Det ligner, at Brøndby for alvor kan gøre et attentat på guldet i foråret - måske endda med at par nye spillere i våbenlageret.

Snart åbner januars transfervindue, og her har Brøndby IF, som alle andre klubber, mulighed for at forstærke sig. Man skal dog ikke forvente, at Carsten V. Jensen kommer til at svinge dankortet til højre og venstre efter nytår. 

Det fastslår Brøndbys fodbolddirektør i et interview med Tipsbladet.

- Vi går ind i et vindue med en ambition om at holde sammen på gruppen, og hvis der sker noget, skal det være en klar opgradering. Jeg vil ikke ind på positioner, for det er ikke altid, vi bestemmer rækkefølgen.

- Nogle gange har vi sat positioner på, men det gør vi ikke denne gang, for der er flere positioner i spil, men vi kommer ikke til at lave mange moves den her vinter, siger Carsten V. Jensen til Tipsbladet. 

Dermed varsler han altså en stille og rolig januar på Vestegnen.

- For vores vedkommende forventer vi ikke stor trafik. Som jeg lige husker det, havde vi 18 eller 19 transaktioner i sommer, og så går der lidt tid, før det falder på plads som gruppe og trup. Så viser der sig nogle ting henover efteråret, men helt grundlæggende har vi fået meget godt fat. Det ser ud som om, at der er mere at hente i den trup. Så nøgleordene er kontinuitet og stabilitet, siger Carsten V. Jensen og tilføjer, at der kan blive luet lidt ud i truppen:

- Selvfølgelig vil vi kigge på det her med, at vi kun har 15 kampe tilbage, og skal der kigges ind i spillere, der har begrænset spilletid og eventuel udleje for at skære tingene lidt til der, hvilket kan være fornuftigt.

- Det andet er, at foretager vi os ellers noget i forhold til større transfers, er det kun, hvis vi absolut forstærker os med den transfer. Så nemt er det ikke på et godt hold med mange gode spillere.

Flere interessante spillere
Én ting er, hvem Brøndby skal købe. Noget andet er, hvem der kan blive solgt. Dem er der flere af - i hvert fald på papiret. 

Carsten V. Jensen fastslår, at det er ambitionen at holde fast på stammen, men som altid kan der tikke bud ind, som er så store, at Brøndby-bossen får svært ved at maile et afslag retur.

Nicolai Vallys og Mathias Kvistgaarden er to af de største salgsemner på Vestegnen.

- Det erklærede mål er at kæmpe med om mesterskab så langt, som vi kan, og gerne gå hele vejen. Så er det ikke så smart i den sammenhæng at sende sine bedste spillere afsted og sætte nogle penge i banken. Vi går ind til det her med en vinkel, der hedder, vi vil holde sammen på gruppen.

- Men det giver sig selv, at vi også skal være ansvarlige i forhold til at drive virksomheden. Bliver du blæst omkuld af et eller andet, er du nødt til at tage det op og diskutere. Men det er ikke forventningen overhovedet eller tilgangen, og det er også med opbakning fra bestyrelsen, at vi holder sammen på det hold her og tror på yderligere udvikling henover vinteren, og så ser vi, hvor langt vi kan bringe det i foråret. Det er det, vi ønsker, det er det, vi vil, og det er det, vi går efter.

- Vi håber og tror på, at vi kommer ud på den anden side af januar, skærpet af en god opstart, og at det er en mere eller mindre identisk gruppe, minus lidt justeringer på spillere, der skal ud og have nogle minutter, og så kan der måske blive lagt en enkelt spiller ind, som har topkvalitet i truppen. Men det er kun hvis. Det skal løfte niveauet på positionen, og det er ikke så nemt lige nu, lyder det fra Carsten V. Jensen. 

Altid to transfervinduer i tankerne
Selv om det er januars transfervindue, der lige nu fylder mest på blokken hos Carsten V. Jensen, har Brøndby-bossen også et øje på sommerens vindue, der traditionelt er mere hektisk end midtvejs i sæsonen.

Samtidig er det også et aspekt, at Brøndby med klubbens aktuelle placering i tabellen bejler til en europæisk plads i næste sæson.

- Vi prøver altid at have to vinduer med i vores perspektiv. Skulle vi ende der, og det kan vi ikke konstatere endnu, men der hvor der bliver noget europæisk, så kan vi allerede nu begynde at arbejde i den retning, med det vi foretager os.

- Så ved vi godt, at der kommer en ny sandhed i slutningen af maj, starten af juni, hvor vi justerer til på den plan. Men vi forsøger lige nu at have to vinduer inde i den plan, at man eventuelt kan spille i tre turneringer til næste år, lyder det fra Carsten V. Jensen.

Har den transferstrategi, der var fra GFH startede til nu, ændret sig, eller har I gjort nogle erfaringer?

- Det vindue, der var, i juli/august i 2022 bar slutningen af juli, start august, præg af, at vi vidste, hvad vej det gik i forhold til nye investorer. Det var der Ohi, Wass og Vallys lige pludselig dukkede op.

- Det var stadigvæk i det gamle regime, men det var med et sigte på, at vi havde en tro på, at GFH ville lande som ny investor og ejer. De var ikke så meget inde over, men vi kunne se, at vi kunne begynde at løfte blikket i forhold til de transfers. Det var tre markante transfers. Så kom der to markante yderligere sidste vinter med Lauritsen og Evjen. Og så i sommer med Jacob, Klaiber, Pentz og så videre. 

Det er så det niveau, I vil køre videre i?

- Ja, men nu er vi der, hvor vi har en base, hvor vi kan konkurrere med helt fremme. Herfra bliver det kun aktuelt at lave ændringer, hvis vi absolut forbedrer os. For dét rykker på tingene, hvis man lægger en spiller ind i en formodet startellever, så rykker det i systemet. Så kommer der endnu mere dybde i holdet og mere kvalitet, hvis ikke man lader spillere gå. Det kan jo selvfølgelig altid være en konsekvens af det, men som udgangspunkt er det en tro på, at der ligger mere at hente i truppen.

- Der er nogle af de spillere, vi har hentet ind, som ikke helt har nået dertil, hvor vi formoder, de kan. Yuito er et godt eksempel på en spiller, som vi tror virkelig kan hjælpe os på den længere bane. Det tror jeg, de fleste har set i glimt. Så vi tror på, at vi i denne vinter her kan lægge yderligere på også som hold, lyder det fra Brøndbys fodbolddirektør.

Du kan med fordel følge med her på tipsbladet.dk de kommende døgn, hvor vi bringer flere historier fra interviewet med Carsten V. Jensen.