• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Brøndby-boss: Vi skal tage vores andel af transferkronerne

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Brøndby IF skal være bedre til at hive transferkroner i kassen, fastslår Carsten V. Jensen i kølvandet på et vindue, hvor han ikke brugte en eneste femøre.

Af Ole Hoffskov

Som neutral iagttager er det svært ikke at være bekymret for Brøndby IF efter lukningen af transfervinduet. I hvert fald i forhold til den kommende halvsæson. 

De blå-gule har blandt andre sagt farvel til Dominik Kaiser, Kamil Wilczek og Hany Mukhtar, og de tegnede sig tilsammen for 26 af 37 Superliga-mål i efteråret. Brøndby IF hev fine transfersummer i land for trioen, men ikke noget overvældende. Modsat brugte Brøndby ikke selv en krone i transfervinduet. 

Det vidner om, at livremmen skal spændes ind på Vestegnen, og det netop overståede transfervindue var første skridt imod at blive bedre på netop den front, hvor der skal købes og sælges spillere.

Læs også:Red Bull-ejer afviser købsplaner: Har aldrig nogensinde hørt om Brøndby før

- Vi er i en situation, hvor vi er afhængige af, at vi får de her transfers år til år, og at de er placeret, som vi gerne vil have dem – helst to gange om året, så vi kan få et tilfredsstillende cashflow. Men det er jo også fordi, vi ikke har den buffer, som ville være sund at have, siger fodbolddirektør Carsten V. Jensen til klubbens hjemmeside og fortsætter:

- Nogle år vil der være lidt mere i transferkassen, og andre år vil der være lidt mindre. 2019 var ikke noget godt år, selv om vi fremskrev indtægten på Hany Mukhtar til at dække det hul, vi havde planlagt. Fodbold bevæger sig hurtigt særligt på den korte bane, men på den lange bane skal det nok udligne sig.

- Vi har lagt en vej fra i sommer og frem, og vi skal gøre os selv mere attraktive på transfermarkedet og tage vores andel af de transferkroner, der er derude. 

Læs også:Brøndby-boss efter markante afgange: Et nyt hierarki skal sætte sig

Foruden transferindtægter satser Brøndby IF stærkt på egne talenter. Det er i denne sæson kommet til udtryk i form af Anton Skipper, Mads Hermansen, Jesper Lindstrøm, Morten Frendrup og Peter Bjur, mens også Anis Ben Slimane ventes at få en rolle i det kommende forår. 

Carsten V. Jensen håber, at klubben i fremtiden vil være i stand til at præsentere en såkaldt "Daniel Agger".

- En god historie vil være, at vi får en spiller igennem systemet fra Masterclass, og han så spiller 100 kampe, inden han bliver solgt til udlandet for mange penge for så at komme tilbage og give noget tilbage til Brøndby i de sidste to-tre sæsoner af karrieren. Der skal vi nok nå til på et tidspunkt, og det er det perfekte billede, siger "CV".

Brøndby IF er nummer fire i Superligaen. 

Læs også:Tibbling om Red Bull-rygter: Det kom som et chok

Læs også:Avis: Brøndby-investor forklarer – der var kontakt til Red Bull

Læs også:Brøndby-ejer: Jeg er ærgerlig over denne spekulation