Video : Tipsbladet
Superliga

Brøndby-boss vil beholde profil: Vi kigger på det

Jesper Sørensen ønsker at beholde målmandsprofilen Patrick Pentz udover denne sæson, hvor østrigeren er udlejet fra Bayer Leverkusen.

BRØNDBY (Tipsbladet): Siden Patrick Pentz i sin debut mod Vejle reddede et straffespark og dermed tre point til Brøndby har han ikke set sig tilbage.

Østrigeren er blevet en stor profil for Brøndby IF, men om to og en halv måned er det lykkelige ægteskab forbi. Her udløber hans lejeaftale med Brøndby og skal derfor retur til Bayer Leverkusen.

Meeeeen...

Til Tipsbladet og den øvrige presse fortæller Jesper Sørensen efter fredagens træning, at der arbejdes på en fremtidig løsning med Patrick Pentz, som strækker sig ud over denne sæson.

- Jeg er glad for Patrick. Han er en god målmand, og det er også derfor, han står for os og har gjort det fantastisk. Han må da gerne fortsætte. Det ligger ikke alene hos mig og os, så vi kigger på, hvordan vi får den situation løst. Der er selvfølgelig en udfordring omkring vores målmandssituation, siger Brøndby-chefen, der også jævnligt vender målmandssituationen med Carsten V. Jensen.

Udover Patrick Pentz råder man over 40-årige Thomas Mikkelsen, der har kontraktudløb til sommer. Derudover er Jonathan Ægidius eneste målmand på kontrakt, men det er formentlig en postgang for tidligt at sende ham for løverne fra den kommende sæson.

- Det har været imponerende fra dag et af. Han starter med at tage et straffespark i Vejle, som ender med at sikre os tre utroligt vigtige point på et tidspunkt i sæsonen, hvor vi havde slidt lidt med det. Det var et rigtig godt tidspunkt at få tre point i en dårlig kamp, siger midtbanemotoren Mathias Greve om sin holdkammerat og fortsætter:

- Siden da har han bare vist stor autoritet. Det er den bedste målmand med fødderne, som jeg nogensinde har spillet sammen med. Der må jeg bare sige: "wow."

Stor dag for Patrick Pentz
Østrigerens storspil i Superligaen er også blevet bemærket i hjemlandet, hvor Patrick Pentz for nyligt stod sin femte landskamp og den første i knap to år. Det skete i en testkamp mod Slovakiet, som Østrig vandt med 2-0.

I Brøndby IF har man siden Michael Laudrup fik landsholdsdebut i 1982 haft en tradition om at tilføje navne til den såkaldte Wall of Honour, når de får landsholdsdebut som Brøndby-spiller.

Foran indgangen til Sydsiden hænger flere store navne, og dem er Patrick Pentz altså en del af nu. Tidligere på ugen kom hans navn op at hænge, og det var stort for den 27-årige lejesvend.

- Det var en stor dag og fedt for ham. Jeg kunne virkelig mærke, det betød noget for ham. Han holdte en god tale derhenne ved tavlen om, hvor fedt han synes, det er at være her. Det var en fed dag og fedt at være med til at støtte op om noget, der er kæmpestort, siger Mathias Greve til Tipsbladet og den øvrige presse.

Var der nogle navne, som han lige skulle have forklaret eller spurgte ind til?

- Han har nok set væggen derhenne før. Nu handlede det mest om, at hans navn skulle derop, så vi fik lige tjekket efter, fordi det var vist noget med, at Maxsøs navn i sin tid var stavet forkert. Det ville han ikke have været tilfreds med, men navnet var heldigvis stavet rigtigt.

Skulle I forklare ham om navnet, der er streget ud?

- Nej, den tror jeg, han har fået en forklaring på, siger Mathias Greve med et smil.

Hvis du ikke kender historien, så er Kamil Wilczeks navn det, der er streget over på landsholdsvæggen. Angriberen sparkede sig til legendestatus i Brøndby, men drog efter et mislykkedes ophold i tyrkiske Göztepe retur til Danmark og ærkerivalerne fra FC København.

Det blev taget ilde op på den københavnske Vestegn.

Foto: Alamy.