Video : Tipsbladet
Superliga

- Brøndby er 10 gange større

Brøndbys nyindkøb Jordi Vanlerberghe er meget glad for skiftet til Brøndby IF.

BRØNDBY (Tipsbladet): Jordi Vanlerberghe blev i januar hentet ind for at løse Brøndbys problemer i højre forsvarsside og efter et par måneder er belgieren ved at finde fodfæste.

De seneste tre kampe har været med Jordi Vanlerberghe fra start, der både på og udenfor banen er rigtig glad for skiftet til Brøndby IF.

Det fortæller midterforsvareren til Tipsbladet og den fremmødte presse efter fredagens træning i Brøndby.

- Det går rigtig godt. Jeg kan ikke klage. Alle har været meget hjælpsomme og flinke. Indtil videre har det været en fantastisk oplevelse, og jeg håber, det fortsætter på den her måde.

Transferen til Brøndby i januar er belgierens første skifte til en klub udenfor hjemlandets grænser. Men alligevel kendte Jordi Vanlerberghe godt til Brøndby IF på forhånd.

- Jeg kendte dem fra deres europæiske kampe. De spillede mod Gent for et par år siden, så jeg kender dem. Da interessen kom, undersøgte jeg dem også nærmere. Jeg er meget glad for at være her, siger han og tilføjer:

- Alle taler om fansene her, så man er lidt forberedt. Men oplevelsen er meget bedre, synes jeg. Støtten er god, og de er meget højtråbende. Min familie var her faktisk i sidste weekend til Silkeborg-kampen, så det var lidt en skam, at tribunen var lukket. Men det har overgået mine forventninger.

- Jeg kan faktisk sammenligne Brøndby med den klub, jeg kommer fra. Den er familiær og der er mange fans, men Brøndby er bare større. Der er den samme energi, stemning og familiære følelse, det er bare 10 gange større.

Hvad er den største forskel på fodbolden her sammenlignet med Belgien?

- Den største forskel? Der er lidt færre mål og holdene står mere kompakt. Hver gang jeg ser en kamp, er der altid kun et enkelt mål til forskel på en sejr eller uafgjort. I Belgien er det mere offensivt, selvom det stadig er lidt tidligt at sammenligne, men det er mit første indtryk.

Godt samarbejde med Sean Klaiber
Jordi Vanlerberghe spiller i Brøndbys højre forsvarsside med Sean Klaiber foran sig, og det samarbejde har indtil videre set fornuftigt ud, selvom alting tager tid.

Det begynder dog at gå i den rigtige retning, fortæller belgieren.

- Det bliver kun bedre, som vi lærer hinanden at kende. Lige nu fungerer det, og andre gange fungerer det ikke så godt. Vi skal nå til et punkt, hvor vi kender hinanden ind og ud. Det er lidt mærkeligt at sige, men han skal vide, hvad der sker, når jeg gør noget på banen. Det går bedre og bedre, og jeg føler også til træning, at det går fremad.

Både på banen går samarbejdet mellem Jordi Vanlerberghe, 27 år, og Sean Klaiber fremad og det gør det også udenfor kridtstregerne.

- Forbindelsen er god, og det hjælper også, at vi begge taler samme sprog og kører til træning sammen. Konerne har det også godt sammen, så det hjælper også på, at vi lærer hinanden bedre at kende. Jeg håber, det fortsætter på den måde.

Jordi Vanlerberghe har underskrevet en kontrakt frem til 2027 med Brøndby og kommer fra Mechelen i hjemlandet, som han startede karrieren i og siden drog retur til i 2020.

Foto: Alamy.