• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga /ritzau/

Brøndby-fans i protest over mulig investor

Foto: Getty Images

Brøndby-fans udtrykker i åbent brev bekymring over, at klubben kan være på vej på udenlandske hænder.

Af /ritzau/

Fodboldklubben Brøndby IF kan meget vel være på vej på udenlandske hænder. Klubben har informeret fondsbørsen om, at der er drøftelser med potentielle investorer, og flere medier har erfaret, at der er tale om en amerikansk investor, der allerede ejer flere sportsklubber.

Det vækker bekymring blandt Brøndby-fans, og det blev markeret tirsdag aften i forbindelse med Brøndbys pokalfinale for U17 mod FC Nordsjælland.

Her mødte et trecifret antal Brøndby-fans op for at protestere mod et eventuelt salg af klubben til amerikaneren David Blitzer.

Samme aften sendte den store fanfraktion Alpha et åbent brev ud på sydsidenbrondby.dk:

- Der er i øjeblikket mange spekulationer omkring et salg af vores elskede fodboldklub Brøndby IF, der meget vel kan være på vej på udenlandske hænder.

- Vi er meget bekymrede over den udvikling og over, at det kan blive en realitet for vores klub, indledes det.

Fraktionen peger på, at der både i Danmark og i udlandet er mange eksempler på, at dårlig ledelse ødelægger fodboldklubber efter overtagelser.

- Nogle ruineres og udnyttes økonomisk, i andre ødelægges og distanceres forholdet mellem det professionelle setup og lokalmiljøet med bredden.

- Andre steder udslettes klubben fuldstændig, når alt fra navn til farver og historie ændres eller fjernes, skriver Alpha.

Sammen med de andre fraktioner Fanafdelingen, Brøndby Support og Svinget har man tidligere oplistet en række holdepunkter i forhold til et nyt ejerskab.

Blandt ønskerne er, at Brøndby er overvejende danskejet, og at Brøndbys ejer ikke ejer andre fodboldklubber.

/ritzau/