• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Brøndby, FCN og Liverpool har øje på stortalent

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Der er heftig interesse for Tromsø-spilleren, som dog skulle være tæt på at forlænge aftalen med klubben.

Af Jacob Quvang

Der er efterhånden gået mode i, at danske topklubber kigger mod Skandinavien, når morgendagens stjerner skal findes.

Andreas Schjelderup har allerede bragt masser af millioner til FC Nordsjælland, og det er bare et spørgsmål om tid, før Roony Bardghji gør det samme for for FC København, når han en dag skal skydes videre til en større adresse.

Man forstår, hvorfor klubberne i større grad prioriterer at betale dyrt for de bedste unge nordiske talenter, og snart kan flere danske klubber indgå i en heftig transferkamp om et af nordens mest spændende spillere. I Tromsø løber 17-årige Jens Hjertø-Dahl rundt og imponerer i sådan en grad på midtbanen, at udenlandske klubber nu pudser øjnene op for ham. 

Blandt andet skulle Brøndby og selveste Liverpool have lagt mærke til ham. Senest har han også præsteret for det norske U18-landshold, som har slået både Sverige og Danmark for nylig. Det melder det norske medie Nordlys

Også FC Nordsjælland skulle ifølge lokalavisen iTromsø være vældig imponeret over hans præstationer. 

Man skal tage denne slags interesse en smule med ro, for det er ikke overraskende, at klubber lægger mærke til en ung spiller, som begynder at slå igennem på sådan et niveau.

Interesserede klubber må nok også indstille sig på at betale dyrt for det 17-årige stortalent. Lige nu løber hans kontrakt med Tromsø til 2025, men det ventes, at han forlænger den til slutningen af 2027, når han fylder 18 år den 31. oktober. Det vil stille Tromsø i en langt stærkere mulighed for at kræve et stort beløb for ham. 

Hjertø-Dahl står i denne sæson noteret for ni foreløbige ligakampe, hvor han primært har været i indskifterens rolle. I alt står han noteret for tre scoringer og to oplæg i 13 førsteholdskampe for Tromsø, der kæmper med om guldet i Eliteserien i denne sæson.