• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov & Kenneth Jensen

Brøndby forventer afsked med spillere med udløb

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Brøndby-boss regner ikke med de spillere, der har kontraktudløb om to uger.

Af Ole Hoffskov & Kenneth Jensen

Anthony Jung er definitivt fortid i Brøndby IF. Den tyske forsvarsspiller er skiftet til Werder Bremen.

Det er foreløbig det eneste facit, man kan sige om de danske mestre. 

Marvin Schwäbe, Michael Tørnes, Hjörtur Hermannsson og Lasse Vigen har imidlertid også kontraktudløb om bare to uger, men Brøndby IF har ikke meldt noget ud om kvartetten.

Udgangspunktet er dog, at de forlader klubben.

- Regn med at de spillere, som har udløb, har udløb. Det er der, vi er, og det vil være forkert af mig her 14 dage før udløb at sige, at de med sikkerhed er her. I stedet siger jeg, at det er de nok ikke, siger fodbolddirektør Carsten V. Jensen og tilføjer:

- Vi har 26 spillere på kontrakt pr. 1. juli, og de er så ikke inkluderet i det.

Det er Anthony Jung af gode grunde heller ikke. Brøndby forsøgte at forlænge med den tyske forsvarsspiller, men han endte altså med at vende hjem syd for grænsen.

Det efterlader naturligvis fodbolddirektøren med et stykke arbejde, der skal gøres, men man skal ikke forvente at se en "ny" Anthony Jung i Brøndby.

- Jeg tror ikke, at spillere skal erstattes én til én, for det er ofte en dårlig idé. Det er heller ikke det, der er Brøndbys tilgang, og det er heller ikke i forlængelse af den strategi, der er lagt. Det vil koste for mange penge.

- Tilgangen er, at vi har udgangspunkt i en stærk trup, som lige er blevet danske mestre, og hvor der helt naturligt er en række udløb, men hvor vi også allerede i vinter var tidligt i gang med at hente nogle af de næste i rækken.

- I forhold til Jung har vi naturligvis et ekstra øje på positionen, som vi også har på stopperpositionen. Selvfølgelig er det et prioriteret opmærksomhedspunkt for os.

Det samme er målmandsposten, hvor Marvin Schwäbe mere eller mindre har bekræftet, at han forlader Brøndby. Han ventes snart præsenteret i FC Köln. 

- Vi kigger også på målmandsgruppen, men vi har i Mads Hermansen en målmand med et rigtig højt niveau, som har kunnet måle sig med Marvin på alle aspekter undtagen på kampdage, hvor han ikke har fået muligheden. Skal han frem i køen nu? Eller skal han vente lidt endnu?, spørger Carsten V. Jensen.

Brøndby kan også stå foran en sommer, hvor nogle af de bærende spillere fra mesterholdet bliver solgt.

- Vi kan ikke holde skjult for dem derude, at vi har nogle spændende spillere, og en del af planen i Brøndby er, at vi også skal sende nogle af sted på et tidspunkt og kapitalisere på det gode arbejde, der er blevet lavet. Det kan godt være en sommer, hvor vi skal kapitalisere på spillersalg, men det må tiden vise, lyder det fra "CV".

Brøndby IF har foreløbig fået tilgang af Christian Cappis denne sommer, mens Anton Skipper og Jens Martin Gammelby er vendt tilbage fra lejeophold. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020