Video : Tipsbladet
Superliga

Brøndby har holdt Yuito Suzuki i Danmark

Japan ønskede at få Yuito Suzuki med til de asiatiske mesterskaber for U23-spillere, men Brøndby har holdt ham i Danmark.

Han scorede to gange i søndagens opgør mod FC Midtjylland, men havde Brøndby IF takket ja til en anmodning fra det japanske fodboldforbund, havde Yuito Suzuki ikke været i Danmark på dette tidspunkt.

Fodboldforbundet ønskede at udtage den japanske angriber til de asiatiske U23-mesterskaber, men det har Brøndby takket nej til.

Det bekræfter John Møller, head of recruitment, da Tipsbladet spørger ham ind til det på en presseseance.

- Ja, det ville de gerne. Der har vi måttet sige, at han var for vigtg for os i det mesterskabsspil, der ligger nu, og i og med det ikke er officielle datoer, skal vi ikke frigive ham.

- Vi har haft en dialog med det japanske fodboldforbund og Yuito og hans rådgivere om, at vi synes, det rigtige var, at han blev i Brøndby og var med i et vigtigt mesterskabsspil for os, siger John Møller.

Da turneringen ikke er en del af FIFA-kalenderen, er Brøndby IF ikke forpligtet til at frigive den japanske angriber, og ikke overraskende har BIF altså valgt at holde det vigtige aktiv i Danmark, mens klubben er på jagt efter et dansk mesterskab.

Yuito Suzuki står noteret for syv scoringer i den her sæson i Superligaen. Brøndby IF fører rækken med tre point ned til FC Midtjylland og seks ned til FCK og FCN. Der resterer seks runder af Superligaen.