• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga /ritzau/

Anførere har stemt: Bedste Superliga-bane fundet

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brøndby har den bedste bane i Superligaen, mens de er dårligst i Odense og Farum, mener ligaens anførere.

Af /ritzau/

Superligasæsonen har budt på mange kampe på ujævne, halvmudrede baner.

Sådan har det dog ikke været, når Brøndby har været hjemmebanehold. Ifølge Superligaens anførere er græstæppet på Brøndby Stadion nemlig landets bedste.

Det oplyser Spillerforeningen, som står bag kåringen for Danmarks bedste bane, "Det gyldne greb".

Efter hver kamp bedømmer udeholdets anfører kampbanen med en karakter mellem 1-5, og Brøndbys bane har fået et gennemsnit på 4,36.

Den næstbedste bane finder man i Aalborg, hvor gennemsnittet er 3,93. Dernæst følger Parken i København og Ceres Park i Aarhus, mens FC Midtjyllands hjemmebane, der sidste år var Danmarks bedste, er at finde på femtepladsen.

I bunden finder man græstæppet på Odense Stadion og kunstgræsset på Right to Dream Park i Farum. Begge baner noterer sig for en gennemsnitsscore på 1,93 i anførernes bedømmelser.

Chef for spillerrådgivning i Spillerforeningen, Thomas Lindrup, ærgrer sig over, at banerne gennemsnitligt virker til at blive dårligere.

- Vi må konstatere, at der er for stor forskel på kvaliteten af banerne i Superligaen. Det er et problem, at man møder så forskellige betingelser, alt efter hvilket stadion man spiller på.

- Vi skal simpelthen have hævet bundniveauet for banerne i Superligaen. For vi kan jo se, at det er muligt at have gode baner i Danmark. En god bane er fundamentet for at kunne spille fodbold, og vi skylder spillerne at give dem de bedste betingelser for at præstere, siger Lindrup.

Han anerkender, at man med kampe tidligt i februar - på grund af coronapandemien - har gjort vilkårene for gode baner ekstra vanskelige i denne sæson. Han mener dog også, at flere klubber ikke prioriterer at have en god bane.

/ritzau/

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020