• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

18-årige Lebogang Phiri har skrevet kontrakt med Brøndby og bliver til sommer rykket op i førsteholdstruppen.

Af Simon Møbjerg Sørensen

Brøndby har skrevet kontrakt med den 18-årige sydafrikaner Lebogang Phiri. Den trængte Superliga-klub skriver nemlig i dag, at de har sikret sig "Lebo", som han kaldes, fra samarbejdsklubben Bidwest Wits. Phri skal spille med U/19-holdet frem til sommer, hvor han bliver rykket op i førsteholdstruppen.

- Lebo er en meget interessant spiller og vel nok det største talent, vi endnu har set i Bidvest. Han kan spille flere pladser, men er bedst i rollen som 6'er eller 8'er på midten. Vi regner med, at han fra sommer vil kunne konkurrere med de øvrige spillere i Superligatruppen. Han skal selvfølgelig formå at fortsætte sin udvikling også nu, hvor han er kommet til et andet land med en helt anden kultur, men det vil vi gøre alt for at hjælpe ham med, siger talentchef Kim Vilfort til klubbens hjemmeside.

Brøndby har fulgt den unge sydafrikaner siden 2009 og var sidste år på et længere træninsgophold i den danske klub.

- Vi er glade for, at vores gode samarbejde med Bidvest Wits giver os og Lebo denne mulighed. Ud over at vi kan se de mest spændende spillere fra Bidvest an, så kan vi også udveksle know how på talentområdet, og det gavner helt klart begge klubber. Vi har kendt Lebo tilbage fra 2009, hvor vi så ham første gang. Sidenhen har vi løbende fulgt med i hans udvikling, og han har også været i Danmark af flere omgange, så det bliver rigtig spændende at følge Lebos videre færd fra tætteste hold, slutter Kim Vilfort.

Lebogang Phiri er blevet indkvarteret hos U/17-træneren John Ranum, og klubben har udstyret den unge spillers forældre med en computer, så de kan skype med deres søn i Danmark.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Optakt: Brøndby - AGF

Der venter endnu et topopgør, der kan få stor betydning for begge hold. Et nederlag kan koste dyrt i tabellen.

Mere Superliga

Fokus