• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

BIF vinder appelsag: Så mange penge sparer klubben

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Superliga-klubben Brøndby IF har netop vundet en sag i Fodboldens Appelinstans.

Af Kenneth Jensen

Da Brøndby IF i sidste sæson vandt det danske mesterskab, skete det med mange tusinde mennesker på stadion, og også foran flere end der måtte komme ind.

På grund af pres på indgangene lod Brøndby IF - efter henvendelse og i samråd med politiet - fans komme ind i forbindelse med mesterskabsfejringen, men det kostede en bøde på 450.000 kroner, da Fodboldens Disciplinærinstans vurderede sagen.

Kendelsen appellerede BIF, og nu har man fået medhold i Fodboldens Appelinstans, oplyser klubben.

- I dag har Fodboldens Appelinstans meddelt os, at de er enige i vores appel og ikke finder grundlag for at tilsidesætte den vurdering, som Brøndby IF og Københavns Vestegns Politi foretog i den helt ekstraordinære situation i relation til åbning af portene, der skete for at forhindre alvorlig personskade, og som må anses for truffet efter nødretslignende overvejelser.

- Fodboldens Appelinstans finder, at der ikke kan pålægges Brøndby IF et strafansvar for åbning af portene i den helt ekstraordinære situation, der opstod uden for Brøndby Stadion, og dermed er der ikke grundlag for at bringe det objektive ansvar for baneinvasionen i anvendelse, skriver klubben på sin hjemmeside.

I stedet for en bøde på 450.000 kroner er den blevet nedsat til 125.000, som ene og alene skyldes brug af pyro, og dermed er der altså ikke bøde for baneløb og gatecrash, som BIF kalder det.

Dermed frafalder klubbens betingede frakendelse af hjemmebanen også.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020