• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov & Thomas Pyndt

Brøndby-komet buldrer frem: Han er jo stadig en dreng

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Brøndbys Morten Frendrup imponerer klubbens fysiske træner.

Af Ole Hoffskov & Thomas Pyndt

Morten Frendrup står lige på tærsklen til et stort gennembrud i Brøndby IF - nogle vil mene, at han allerede har fået det.

Den 19-årige midtbanespiller er startet inde i samtlige Superliga-kampe for de blå-gule i denne sæson, og med sin enorme løbekapacitet er han en vigtig mand for cheftræner Niels Frederiksen.

Allerede som 16-årig fik Morten Frendrup debut for Brøndby IF, så han har været undervejs længe, og derfor kan man godt have en tendens til at glemme hans unge alder.

Sådan lyder det fra Brøndbys fysiske træner Ahron Thode, der er imponeret af den unge mand.

- Vi har fået sat en del muskler på ham over længere tid, men jeg vil stadig have, at han er let og dynamisk. Han er stærk de rigtige steder i kroppen, så han kan spille som en større spiller, end han egentlig er. Han vinder rigtig mange dueller mod gutter, der er fem-ti kilo tungere end ham, og han tackler virkelig hårdt. Han ved, hvordan han skal bruge sin krop, og han går altid ind med fuld kraft, siger Thode til Tipsbladet og fortsætter:

- Man kunne godt sætte mere muskelmasse på ham, men hvis det går for hurtigt, vil det koste på nogle af de andre ting; hans dynamiske bevægelser, hans letbenethed og hans løbekapacitet ville ændre sig. Og som han bliver ældre, skal han nok også blive tungere af sig selv.

- Han er jo stadig en dreng, og folk glemmer tit, at han kun er 19 år gammel, men det er selvfølgelig også fordi, han har været med os siden Zornigers andet år. Og så blev han bare hængende.

Du kan læse et stort interview med Morten Frendrup i Tipsbladet, som er på gaden i dag, fredag. I avisen får du også en reportage fra onsdagens testkamp mellem FC København og AGF, et blik på FC Midtjyllands historik som tophold ved vinterpausen, en status på hvor meget spilletid de unge talenter får i Superliga-klubberne - og meget, meget mere. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet.

Du kan også få et abonnement på fredagsavisen - læs mere her.