Brøndby-målmand: Kæmpestort at komme til udlandet
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Brøndby-målmand: Kæmpestort at komme til udlandet

I en ny bog fortæller Brøndby-målmanden Frederik Rønnow, at han føler sig klar til at skifte til en udenlandsk klub.

Den danske landsholdsmålmand Frederik Rønnow er klar.

Klar til at rykke til udlandet. Klar til at tage et nyt skridt i karrieren. Klar til at udleve drømmen.

Frrederik Rønnow, 24 år, fortæller i en ny bog med titlen "Målmand - Bag om fodboldsspillets mest udsatte job", der er skrevet af tidligere Tipsbladet.dk-journalist Martin Davidsen, at han føler sig helt klar itl at tage det store skridt til udlandet.

- Det er en drøm og har altid være en drøm. For mig har det altid været vigtig at blive så god som overhovedet muligt, spille på så højt niveau som muligt og presse mig selv så meget som muligt. Derfor har jeg altid udtalt, at udlandet er et tema for mig, når jeg føler, jeg er klar til at tage næste skridt, siger Frederik Rønnow i bogen.

Og det føler målmanden altså nu.

- Selvfølgelig er det kæmpe stort at skulle spille i udlandet, og spille i større klubber. Selvfølgelig er der også en økonomisk gevinst. Men for mig er det lige så meget det personlige i hele tiden at presse sig selv og udvikle sig. Jeg føler, at det er ved at være tid til næste skridt. Jeg har været med landsholdet en del gange, og når jeg så sammenligner med de andre landsholdsspillere, er de i store ligaer og klubber, og jeg kan godt være med på det niveau. Jeg har fået blod på tanden, og jeg føler, at det er det næste naturlige skridt for mig.

Han er opmærksom på, at det kan være svært at slå igennem i en udenlandsk klub som målmand, og derfor vil han kun til en udlandet, hvis det giver mening for ham.

- Som markspiller kan man lige så stille blive kørt ind på holdet og få de første 15 kampe som indskifter i slutfasen, og hvis man så scorer et mål eller gør det godt, kan man begynde at starte inde. Sådan er det bare ikke som målmand. Der er ikke nogen garantier, selvom man nok får et praj eller en indikation af, om man er købt som reserve eller førstevalg. Som målmand bliver man ikke købt for at få nogle indhop hist og her, og derfor skal der også være en god timing i et klubskifte. Det skal give mening, og der skal være en god plan og en idé med det, siger Frederik Rønnow.

Målmanden skiftede for to år siden fra AC Horsens til Brøndby, og står det til Rønnow selv, bliver han sendt videre ud i Europa, selv om han fortsat har to år igen af aftalen med klubben fra Vestegnen.

Bogen "Målmand - Bag om fodboldsspillets mest udsatte job" udkommer fredag den 14. juli hos Byens Forlag, og i bogen fortæller flere stærke danske målmænd om det at være keeper.

Således er der interviews med Lars Høgh, Thomas Sørensen, Frederik Rønnow, Jakob Haugaard, Jakob Busk, Jeppe Højbjerg og Michael Stensgaard.