• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Brøndby Masterclass på prøve: Det bakker jeg 100 procent op om

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Brøndby indleder foråret i Superligaen med en udekamp mod OB på søndag, og selv om det er nye tider i Brøndby, er det også en tid, hvor cheftræneren bakker 100 procent op om klubbens beslutning om at satse ungt og udvikle egne talenter.

Af Kenneth Jensen

De har talt om egenudvikling i nogle år, og de har også investeret i ungdomsudvikling i Masterclass. Men indtil videre har det ikke rigtigt givet noget til førsteholdet i Brøndby IF, og derfor har man denne vinter sadlet om.

Nu skal der ganske enkelt være plads i truppen til talenterne, og derfor har man solgt nogle af de bedste og mest løntunge spillere. Det er derfor, at talenter som Anis Ben Slimane, Morten Frendrup og måske også Anton Skipper kan stå til en god portion spilletid i foråret - og de første minutter måske allerede på søndag.

Sådan må man gøre for at fremstå troværdig. For at gøre, som man siger. Og ikke bare siger noget, man ikke gør, som der måske har været en tendens til tidligere.

Træner Niels Frederiksen støtter beslutningen om at sælge nogle af de bedste spillere denne vinter, og så føler han sig godt rustet til arbejdet med at udvikle unge talenter.

- Alle de trænerjobs, jeg har haft, er en fordel i forhold til det her job. Det er jo ikke kun som U21-landstræner, at jeg har arbejdet med unge spillere. Det gjorde jeg også i Lyngby og i Esbjerg. Jeg har tidligere sagt, at det ikke er en slankekur, men en livsstilsændring. Vi har ændret grundlæggende ved den måde, vi fungerer som klub, og at det kan gøre os sundere og stærkere på den lange bane. At vi ikke laver hovsa-løsninger. Det giver plads til de unge spillere. Og det er det, vi som klub har sagt, vi vil gøre. Så vi har egentlig bare gjort det, vi har sagt, vi vil gøre.

- Det bakker jeg 100 procent op om. Det er den rigtige vej at gå. Så må vi se, hvor langt de unge spillere er. For et halvt år siden var der ikke mange, der tænkte, at de unge spillere skulle spille. Nu har vi en syv-otte i truppen af vores egne. og vi synes, de er dygtige og har et stort potentiale, men vi må se, hvor klar de er. Jeg føler, vi står et godt sted, siger Brøndbys cheftræner til tipsbladet.dk.

Interessant er det, for det kan måles direkte op mod, hvad Alexander Zorniger sagde, da han var i spidsen for Brøndby. Stilændringen er klar og går helt modsat af, hvad tyskeren ville.

Da han i december 2018 stillede et hold med kun udlændinge i startopstillingen, blev det et tema - ikke kun i Brøndby. Zornigers forklaring var, at talenterne i Masterclass ikke var gode nok. Her lidt mere end et år senere er der mere end en håndfuld i førsteholdstruppen, og flere får formentlig chancen i foråret.

- Så enten er kvaliteten på vores førstehold faldet gevaldigt, eller også er kvaliteten (hos talenterne, red.) lidt højere, end han sagde, konstaterer Niels Frederiksen.

Brøndbys cheftræner håber naturligvis på det sidste, men han ved også godt, at han ikke kan drage konklusioner på den korte bane. I stedet handler det om at lægge summen sammen, når man til sommer gør status over sæsonen og vurderer talenterne.

Den sportslige målsætning hedder top tre i Brøndby, så der er masser af pres på i dette forår. Men pres kan også være med til at modne og udvikle, og opgøret senere søndag mod OB bliver den første af forårets seks kampe frem mod slutspillet i Superligaen.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020