• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Obaida El-Itr

Brøndby-profil brillerede: Farfar var på stadion

Foto: Getty Images

Mathias Kvistgaarden scorede hattrick mod FC Nordsjælland, og det kunne næsten ikke times bedre.

Af Obaida El-Itr

Tipsbladet på Brøndby Stadion

Hvordan fejrer man en kontraktforlængelse? Man scorer et hattrick mod FC Nordsjælland på Brøndby Stadion. Sådan valgte Mathias Kvistgaarden i hvert fald at gøre det.

Den unge angriber, som for nylig satte sin underskrift på en ny kontrakt frem til 2027, var brandvarm. Han scorede til 2-0, 3-0 og til sidst udnyttede han FCN-målmand Andreas Hansens kæmpe fejl og gjorde det til 4-1, inden Oscar Schwartau i overtiden lukkede ballet.

Og hvilken dag at lave hattrick på for angriberen, som efter kampen hilste på en speciel gæst - nemlig hans farfar, som for første gang overværede Kvistgaarden på stadion.

- Jeg vidste slet ikke, at han var her, før jeg så ham. Det betyder ufattelig meget for mig. Jeg er ubeskriveligt glad for, at han var her for at se det på stadion. Jeg ved, hvor min familie sidder henne, og der jeg kommer gående efter kampen, ser jeg, at han står der, og det betød rigtig meget for mig, siger Kvistgaarden til Tipsbladet og den øvrige fremmødte presse.

Kvistgaarden har leveret på højt niveau i foråret, og han har svært ved at beskrive, hvorfor det er gået så godt, men får alligevel sat et par ord på det.

- Det er svært at forklare. Jeg har fundet en form, som jeg ligger godt i, og jeg føler, jeg er vokset i mit spil. Jeg er blevet mere moden i mit spil, og i øjeblikket får jeg sat en krone på værket med nogle mål, det betyder sindssygt meget.

Om kontraktforlængelsen siger han:

- Brøndby er en klub, der betyder meget for mig. Jeg har været her, siden jeg var 12, og jeg elsker Brøndby. Planen er selvfølgelig, at jeg på et eller andet tidspunkt skal til udlandet. Hvis jeg kan hjælpe Brøndby på en måde (ved at forlænge, red.), er det dejligt.

Hattricket var Kvistgaardens første, og han lægger ikke skjul på, at mandagens kamp var helt speciel.

- Jeg var her selvfølgelig også, da vi vandt mesterskabet igen, og det var også stort. Men personligt er det her den største dag i min karriere.
Brøndbys sejr betød også, at Superligaen blev afgjort. FC Nordsjælland kan ikke længere hente FC København, som vandt i Viborg, og dermed må Farum-klubben nøjes med sølv.

Brøndby indtager efter sejren femtepladsen, men kan ikke nå medaljer.