Video : Tipsbladet
Superliga

Brøndby-profil er bekymret for Superliga-klub

OB's deroute gør ondt på Mathias Greve, der stadig følger klubben tæt.

BRØNDBY (Tipsbladet): Mathias Greve har nok at smile af i denne sæson. For første gang i sin seniorkarriere spiller han med om et dansk mesterskab, og der er ingen tvivl om, at Superliga-guld fylder alverden for ham.

Men dybt inde i Mathias Greve er der også noget, som nager ham.

Så selvfølgelig gør det da lidt ondt, at det ikke går så godt i OB pt.

Mathias Greve
Brøndby IF, tidligere OB-spiller

For OB er i frit fald i denne sæson, og det er bestemt ikke utænkeligt, at klubben rykker ud af Superligaen. Mathias Greve har mere end 150 kampe for OB's førstehold, og dermed har han et særligt bånd til klubben. Han skjuler da heller ikke sin bekymring, da Tipsbladet bringer OB på banen over for en ellers smilende Mathias Greve.

Du er gammel OB-mand og har mere end 150 kampe for klubben. Følger du stadig med i det, der foregår i klubben?

Jeg følger bestemt med og ser deres kampe. Så ja, det gør jeg bestemt.

Gør det lidt ondt at se, hvordan det går?

- Ja, det er klart. De kæmper pt med i den nederste del af Superligaen, og det er klart, at når det ikke er noget, der påvirker Brøndby, så skeler jeg til OB og Randers og håber dem det bedste, så længe det ikke påvirker os i en negativ retning. Så selvfølgelig gør det da lidt ondt, at det ikke går så godt i OB pt, men mere tænker jeg ikke over det.

Går du og håber, at de klarer den?

- Det håber jeg bestemt på, siger den tidligere OB- og Randers-spiller.

OB har ikke haft meget at glæde sig over i denne sæson. Foto: Alamy

Mathias Greve er ikke den eneste spiller i Brøndby-truppen, som har en fortid i den fynske Superligaklub. 

Også Jacob Rasmussen har haft OB's logo på brystet, omend det ikke har været i samme grad. Han skiftede til Schalke 04, da han stadig var ungdomsspiller, så han nærer ikke samme følelser som Greve, omend han følger med i deres kampe.

- Jeg var ikke i OB så forfærdelig længe, så mit hold på Fyn er nok mere Næsby end OB. Men OB er trods alt Fyns slagskib, så jeg håber da, at de kommer til at blive.

Som fynbo gør det så lidt ondt den her svære sæson og deroute, de har gang i?

Nej, for at være helt ærlig, tænker jeg ikke voldsomt over det. Min energi bruger jeg på Brøndby, og så må OB få så mange point, de nu kan, påpeger han. 

OB er lige nu tre point over nedrykningsstregen, men det kan gå hurtigt i bundkampen, hvor både Lyngby og Vejle drømmer om at rykke forbi dem. OB har Hvidovre på hjemmebane søndag, men klubben har endnu ikke vundet på eget græs i denne sæson.