• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Brøndby-spiller drømmer om OL og VM

Foto: Brøndby IF

Brøndby-ejede Justin Che har store drømme om USA's landshold.

Af Ole Hoffskov

Justin Che var på et kort visit i Brøndby IF i sommerens transfervindue.

Den 14. juli blev amerikaneren præsenteret som ny spiller på Vestegnen, men blot en måned senere blev forsvarsspilleren udlejet til hollandske ADO Den Haag, der er søsterklub til Brøndby IF. Her skal Justin Che tilbringe hele indeværende sæson.

19-årige Justin Che har et par Bundesliga-kampe for Hoffenheim på CV'et, men derudover har han ikke helt formået at etablere sig i fodboldens verden endnu. Det skal opholdet i ADO Den Haag bidrage til, og på sigt har amerikaneren et klart mål.

Han vil med til VM i 2026, hvor USA er et af værtslandene.

- Det ville være et fantastisk øjeblik, og det er selvfølgelig drømmen for enhver amerikansk fodboldspiller. Først og fremmest er mit fokus på ADO Den Haag, for skal man udtages til landsholdet, er det på baggrund af præstationerne på klubholdet, siger Justin Che til Haaglanden Voetbal.

ADO Den Haag huserer i denne sæson i Hollands næstbedste række, og Justin Che er ikke klar over, om han på nuværende tidspunkt er inde i billedet på USA's A-landshold. Mindre kan også gøre det - næste år er der nemlig OL på programmet. 

- Jeg ved, at jeg kan blive udtaget, hvis jeg klarer mig godt for ADO Den Haag, og derfor er det vigtigt at gøre det godt. Først da kan jeg begynde at tænke på landsholdet. Der er OL i Paris i 2024, og det vil være en fantastisk mulighed for mig for at vise mig frem.

- Der er planlagt testkampe for OL-holdet i oktober, og jeg vil være stolt, hvis jeg bliver udtaget, det må jeg sige helt ærligt. Lykkes det ikke, må jeg bare arbejde endnu hårdere i ADO Den Haag, lyder det fra den Brøndby-ejede back.

Justin Che har blandt andet spillet 10 U20-landskampe for USA, og for blot fire måneder siden repræsenterede han sit land ved U20-VM, hvor det også blev til en enkelt scoring i ottendedelsfinalen mod New Zealand. Umiddelbart må Che formodes at stå med ganske gode kort på hånden i forhold til at blive udtaget til OL næste år.

Amerikaneren har kontrakt med Brøndby IF frem til sommeren 2026.