Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Brøndby-stjerne har fremragende statistik mod FCK

Når FC København og Brøndby IF søndag går på banen og brager sammen i det københavnske derby, bør Denis Vavro, Kevin Diks og “løvernes” forsvar nok holde særligt godt øje med Ohi Omoijuanfo.

Brøndbys norske angriber har nemlig en ganske fin statistik imod netop FC København med et mål i hver af sine fire optrædener mod “løverne”. 

Dermed er FCK det mandskab, Omoijuanfo har scoret flest mål imod i Superligaen, og Tipsbladet har taget et kig i tallene for at se nærmere på nordmandens præstationer mod FC København. Og det viser sig, at han på visse parametre har gjort det bedre i sine fire kampe mod FCK end i sine øvrige 35 kampe i Superligaen.

Først og fremmest snitter han som nævnt ét mål pr. kamp mod 0,4 mål pr. kamp mod resten af Superligaen. Derudover kommer han også til lidt flere afslutninger på mål - 1,8 mod 1,3 pr. kamp - mod FC København, mens hans “expected goals” er højere - 0,67 mod FCK mod 0,52 mod resten af Superligaen.

Til gengæld skaber Omoijuanfo færre chancer og laver færre afleveringer, men hans primære opgave er trods alt også at score.

Efter fredagens træning blev Jesper Sørensen, cheftræner i Brøndby IF, spurgt ind til, om der er noget ved kampene mod FC København som passer Omoijuanfo særligt godt.

- Det kan godt ske (at disse kampe passer Ohi særligt godt, red.). Det er i hvert fald en god kvalitet og evne at have, og det er ikke så tit, det sker. Lad ham endelig bibeholde den statistik, lød det med et smil fra Jesper Sørensen til blandt andet TIpsbladet.

Han har en god statistik i derby, men i denne sæson har han scoret fire mål på over 1000 minutter. Det er vel ikke helt ligeså godt?

- Nej, men det er jo, som det er i fodbold. Nogle gange går det bedre end andre. Ohi har, siden han kom, scoret mange mål for Brøndby, og det pudsige med ham er, at han kun har scoret ét mål ad gangen, så han har også scoret i rigtig mange kampe. Vi har brug for ham i hans bedste udgave, og han har selvfølgelig også brug for at blive serviceret fint. Nogle gange kommer tingene nemmere til en, og andre gange er det lidt sværere, sagde Jesper Sørensen.

Mens Ohi Omoijuanfo kan glæde sig over den personlige succes mod FC København, har resultaterne ikke været lige så gode. Af de fire kampe, han har spillet mod FCK, har Brøndby IF vundet en, spillet en uafgjort og tabt to.