Video : Tipsbladet
Superliga

Brøndby-træner kommenterer Schwartau-situation

Jesper Sørensen har bidt mærke i udtalelserne, der er kommet fra Schwartaus agentfirma, men vil ikke afsløre Brøndbys plan med talentet.

Der har været meget debat om stortalentet Oscar Schwartaus rolle i Brøndby IF i denne sæson, og tidligere på ugen blandede Thomas Rasmussen fra spillerens agentfirma sig i debatten.

Til Ekstra Bladet forklarede Thomas Rasmussen, at agentfirmaet har svært ved at se en plan for 17-årige Oscar Schwartau i Brøndby, og at en kontraktforlængelse i øjeblikket ikke er en tanke.

Søndag fik den unge offensivspiller så noget tiltrængt spilletid i sejren over FC Midtjylland, og efter kampen blev Brøndbys cheftræner, Jesper Sørensen, spurgt ind til stortalents situation af Viaplay.

- Ja, det (udtalelserne, red.) har jeg godt bidt mærke i, sagde Jesper Sørensen til Viaplay og fortsatte:

- Det er jo sådan, at spillere rigtig gerne vil spille. Oscar er et rigtig stort talent, som vi er glade for at have i Brøndby. Det er rigtigt, at jeg ikke har spillet ham så meget som min forgænger, men i en klub som Brøndby er der en konkurrencesituation.

Viaplay-vært Mads Laudrup spurgte derefter ind til planen med Oscar Schwartau, men den ville Jesper Sørensen ikke ud med.

- Det synes jeg ikke, at jeg skal stå her og sige. Den tager vi med Oscar. Det, synes jeg, er mest ret og rimeligt. Vi prøver så godt vi kan at skabe et miljø omkring ham, så han kan blive den bedst mulige fodboldspiller, og spilletid kommer, når det kommer, og nogle gange kommer det i perioder.

- Jeg har givet andre mere, for eksempel Mathias Kvistgaarden, der måske har fået et gennembrud i den periode, jeg har været her. De to var måske mere ligestillede i efteråret (2022). Sådan er det nogle gange. Der er ikke mere tid, end der er. Og så synes jeg, det var rigtig dejligt at se, at i sine minutter i dag fik han (Schwartau) gjort alt, hvad han kunne for at vise mig, at der skulle komme flere, sagde Sørensen. 

I denne sæson har Oscar Schwartau fået to indhop for Brøndby IF.