Superliga Kenneth Jensen

Bruun om FCM-transfers: Hvad er det for noget?

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

TV 2-kommentatoren har været med i FC Midtjylland-fanpodcasten "Sort Snak", og her gør han det klart, at han ikke føler sig overbevist af de mange brasilianere i klubben.

Af Kenneth Jensen

Evander er en kæmpe stjerne i Superligaen, og han er en spiller, som FC Midtjylland kommer til at tjene mange penge på, men ser man på de øvrige brasilianske spillere i klubben, er det svært at se, hvem der ellers skal sikre klubben store overskud i forhold til købspriserne.

For der er flere, der ikke har overbevist. Det fortæller TV 2-kommentator Morten Bruun, der har været med i podcasten Sort Snak - en fanpodcast om FC Midtjylland.

- På et tidspunkt må vi diskutere de brasilianere, for jeg troede, de var bedre. Jeg synes, Evander er god, men det drejer sig om hele strategien. Jeg blev decideret arrig, da Vagner Love blev hentet ind. Hvad handlede det om? Hvad skulle han i FC Midtjylland? Var det, fordi han var ven med Evander?

- Så klør jeg mig i nakken over FCM's transferstrategi, hvad fanden er det for noget? I øvrigt også med Max Meyer, der ind imellem viste nogle gode ting, men jo langt fra blev en fast størrelse på FC Midtjyllands hold. I hvert fald i Vagner Loves tilfælde kan man spørge, om det var en cirkushest, der skulle præsenteres.

- Charles er en okay spiller, men jeg kan ikke se, at man ikke kan finde en lignende spiller et andet sted. Juninho? Tjae, han er da ikke bedre end Daniel Høegh. Paulinho har været god i tidligere sæsoner, men har ikke haft sin bedste sæson og blev overhalet af Nikolas Dyhr, og så står man tilbage med en markant satsning, hvor jeg stadig tænker, om det er blevet bedre af det? Jeg er med på fortællingen om, at de er billigere, men de skal da også helst kunne flytte FC Midtjylland fremad, og det er jeg ikke sikker på, de har gjort, siger Morten Bruun.

TV 2-kommentatoren har gemt "det bedste" til sidst ved et tilfælde.

- Marrony har vi helt glemt. Det var derfor, jeg ikke kunne huske, om det var fem eller seks brasilianere på førsteholdet. Men Marrony fik en seks-otte gange 20 minutter, det er næsten en tragisk fortælling, siger Morten Bruun.

FCM's brasilianere på førsteholdet er Marrony, Charles, Juninho, Paulinho, Evander og Junior Brumado. Førstnævnte ventes snart at forlade Danmark, da der forhandles med Fkuminense om et skifte.

Klubben fra Ikast og Herning skal spille i Champions League-kvalifikationen og indleder allerede i juli mod AEK Larnaca.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.