Video : Tipsbladet
Superliga

Bundesliga-klub overvejer bud på Superliga-spiller

Superliga-klubben Silkeborg IF kan måske se frem til et bud på en af klubbens profiler snart.

Når Silkeborg IF på søndag tager hul på Superligaen med en hjemmekamp mod Brøndby IF, er det med sikkerhed med Oliver Sonne i startopstillingen.

Den tidligere HB Køge-back er blevet fast mand og en god spiller for midtjyderne, så det eneste, der kan holde ham fra at deltage i opgøret, er en skade eller et salg.

Skadet er han ikke, men ifølge B.T. lurer Bundesliga-oprykkerne fra Darmstadt på Oliver Sonne. Tyskerne overvejer at byde på Oliver Sonne.

Den 22-årige højre back, der også flirter med det peruvianske landshold, er en stærk og offensiv back, som har udviklet sig rigtig godt under Kent Nielsens ledelse, siden han skiftede til klubben fra Søhøjlandet for et par sæsoner siden.

Der er dog ingen tvivl om, at Silkeborg IF nødigt vil sælge den populære spiller, som stadig har tre år igen af sin aftale med klubben. Der er nemlig ingen oplagt afløser bag Oliver Sonne.

Robin Østrøm blev senest prøvet af i Silkeborgs midterforsvar, da man tabte 2-4 til Viborg FF i sidste testkamp. Han kan også spille højre back, men har den udfordring, at han ikke er specielt stærk offensiv eller hurtig. Og så er man i gang med at forsøge at omskole Anders Dahl til back, mens pilen peger mod, at Oscar Fuglsang igen skal udlejes.

Derfor vil Silkeborg IF efter alt at dømme også kræve kassen for at sælge Oliver Sonne, der ventes at komme med Perus landshold, når hans papirarbejde går i orden.

En pris ligger efter alt at dømme på den gode side af 20 millioner kroner, hvis man skal sælge nu.

Silkeborg IF kigger allerede efter et alternativ til de to back-positioner, og hvis man sælger Oliver Sonne, vil den søgen blive akut.

SIF sluttede sidste sæson på niendepladsen i Superligaen - Oliver Sonne spillede 29 kampe og scorede fire mål.