• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Canal 9 havde egentlig tabt rettighederne til at vise Superliga, men nu har TV-stationen købt dem tilbage af Viasat, der også har solgt en enkelt kamp til TV2 Sport.

Af Ole Hoffskov

For en uge siden kom det frem, at al Superliga i de næste par år ville blive vist på TV3+ og TV2 Sport. Viasat smadrede al modstand, da rettighederne blev sat i udbud, og dermed sikrede de sig rettighederne til fire ud af seks kampe fra 2012 til 2015. De resterende to ville blive vist på TV2 Sport.

Det efterlod Canal 9 som de helt store tabere. Fra at have rettighederne til to kampe ugentligt stod kanalen til ikke at kunne vise Superliga-fodbold overhovedet.

Men nu har TV-stationen gjort et bemærkelsesværdigt comeback. Canal 9 har nemlig købt nogle af rettighederne tilbage fra TV3+ (Viasat), der åbenbart gabte over flere kampe, end de kunne rumme.

- Vi ringede til Viasat, da vi fik at vide, at de havde købt rettighederne, og så gætter jeg på, at de kunne se en fordel i at komme af med nogle af deres omkostninger. De var i hvert fald villige til at forhandle, siger Charlotte Repholtz, country manager i Danmark for Canal 9 og Canal+.

Men her stopper det ikke. Også TV2 Sport har nemlig været på rov hos TV3+ og sikret sig rettighederne til en ekstra kamp om ugen. Og det betyder, at sendeplanen for den danske Superliga forbliver fuldstændig uændret. TV3+ sender en kamp, TV2 Sport sender tre, mens Canal 9 viser de resterende to.

TV3+ har førstevælgerret og vælger dermed rundens mest attraktive kamp. Canal 9 har andet- og femtevalg, men TV2sport har tredje-, fjerde- og sjettevalg - præcis som det er tilfældet med de nuværende rettigheder.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020