Video : Tipsbladet
La Liga

"AC" glad for helterolle: Det var rart

Efter en lidt kedelig fødselsdag på hotelværelset sluttede Andreas Christensen dagen af med manér.

Andreas Christensen holdt onsdag 28 års fødselsdag i Paris, og det gjorde han med bravur.

Den danske fodboldspiller blev matchvinder for storklubben FC Barcelona, som på grund af danskerens fuldtræffer slog Paris Saint-Germain med 3-2 i Champions Leagues kvartfinale.

Og forsvarsspilleren var ikke overraskende en glad fødselar efter sejren, som giver Barcelona gode muligheder for avancement til semifinalen.

- Der var lidt fødselsdagsheld, siger en smilende Andreas Christensen til Viaplay.

- Det var lidt kedeligt at holde fødselsdag alene på hotelværelset i løbet af dagen, men afslutningen på dagen har været god.

Den danske landsholdsspiller var kommet på banen to minutter tidligere og scorede på sin første boldberøring, da han headede et hjørnespark i netmaskerne.

- Jeg havde lige fået at vide, hvor jeg skulle være, og jeg prøvede bare at udfylde mit rum. Jeg ved ikke, hvad der skete, men lige pludselig ramte den mig i hovedet. Så det var rart, siger Andreas Christensen.

Barcelona gik til pause med en 1-0-føring, men smed den over bord på få minutter i begyndelsen af anden halvleg.

Men det lykkedes altså gæsterne at vende kampen på hovedet igen.

- Jeg synes egentlig, vi havde en god følelse, da vi gik til pause. Men så kom vi skidt ud, og de fik to hurtige kasser. Så vidste jeg godt, det var et spørgsmål om tid, før jeg skulle på banen og bibringe noget stabilitet som den der defensive 6'er, som vi har haft brug for i løbet af sæsonen, siger han.

Andreas Christensen har egentlig sine forcer i det centrale forsvar, men Barcelona-træner Xavi Hernandez har fået for vane at bruge ham på den defensive midtbane, og det blev altså også tilfældet onsdag.

Barcelona skal forsvare sin føring, når returkampen løber af stablen i Barcelona i næste uge.

/ritzau/