Video : Tipsbladet
Superliga

Christian Sørensen: Det gør ondt

Spilleminutterne har ikke været mange for Christian Sørensen, der synes, det er hårdt at blive fravalgt uge efter uge.

FREDERIKSBERG (Tipsbladet): Christian Sørensens drømmeskifte til FC København blev i sommeren 2022 en realitet.

Et halvt år efter var vejen til spilletid banet, da FC København solgte Victor Kristiansen til Leicester. Og selvom minutterne blev flere i foråret 2023, gik FC København alligevel i markedet og hentede norske Birger Meling den efterfølgende sommer.

Han har sat sig tungt på positionen, når ikke han er skadet, og har skubbet Christian Sørensen længere ned i back-hierakiet. Faktisk starter Kevin Diks og Elias Jelert, der naturligt spiller til højre eller centralt, foran den tidligere Viborg-stjerne.

Det er hårdt for den blonde venstreback, der dog holder snuden i sporet og fokuserer på, hvad han selv kan gøre bedre. Det fortæller han til Tipsbladet og den fremmødte presse efter torsdagens træning.

- Det er aldrig sjovt at blive fravalgt. Det tror jeg alle fodboldspillere inklusiv mig selv vil sige. Om jeg bliver fravalgt på grund af, at en stopper skal spille venstre back eller en kant skal spille venstre wing back, så gør det ondt uanset.

- Jeg synes ikke, det er sjovt at blive fravalgt. Neestrup har jo en af de højeste uddannelser i forhold til fodbold, så han er jo klogere på det, end jeg er. Han styrer tøjlerne her i FCK, så jeg kan ikke gøre så meget andet end at styre følelserne og levere på banen.

Foto: Alamy

31-årige Christian Sørensen har nogle åbenlyse kvaliteter i det offensive spil qua en skarp indlægsfod. Omvendt skal der arbejdes noget mere på det defensive spil for at klokke flere minutter.

- Jeg får af vide, at jeg skal sørge for at bringe mine kvaliteter i spil. Det er klart, at jeg måske har nogle forcer, der skinner lidt mere igennem på det offensive kontra det defensive. Så skal jeg forsøge at bringe min venstrefod i spil så meget som muligt.

- Hvis ikke jeg gør det, så er der ikke nogen grund til, at jeg spiller, for det er det, jeg kan. Jeg har fået af vide, hvad jeg skal gøre bedre, men det vil jeg helst ikke ud med, fordi så kan det være andre trænere læser med.

Selvom det blot er blevet til lidt over 700 Superliga-minutter i denne sæson, så er Christian Sørensen rigtig glad for tilværelsen i FC København.

- Jeg har jo stadig halvandet år tilbage til sommer, og hvis tingene ikke ændrer sig, så kan det være, vi skal tage en snak om det. Men jeg er glad for at bo i København og har en familie herovre, som er faldet godt til.

- Når man har min alder og har en familie, så rykker du heller ikke bare lige fra A til B. Der er også andre ting, der spiller ind. Du flytter ikke bare sådan der. Jeg har nogle gode holdkammerater og et godt liv uden for banen, og så må jeg sørge for at blive lidt bedre, så jeg kan få lidt mere spilletid.

Christian Sørensen har også flere gange slået fast, at skiftet til FC København er en kæmpe drøm for ham. Vejen til toppen af dansk fodbold har nemlig ikke altid været let for venstrebacken, der har tumlet med en masse mentale udfodringer og overvejelser om karrierestop.