Superliga Oliver Okstrøm

Cifuentes: Dette er planen med Samuelsen

Foto: Getty Images

Det er langt fra en almindelig angriber-rolle, som Martin Samuelsen har fået i AaB.

Af Oliver Okstrøm

AaB måtte gå fra banen med et nederlag på 0-2 mod FC Midtjylland. Det var samtidig en kamp, hvor den nye nordmand i det nordjyske angreb, Martin Samuelsen, kom i centrum. Både med en blodnæse, som tvang ham fra banen. Men også med sit spil på banen, som fik midtjyderne til at flytte sig.

Der er da også en særlig plan med den nye spiller. Det fortæller den ligeledes nye cheftræner i AaB, Marti Cifuentes, til TV3 Sport.

- Den måde, som vi bruger Martin (Samuelsen red.) på, kalder vi en falsk 9'er. I mange situationer spiller han som en 9'er. Særligt når vi er på den sidste fjerdedel af banen. Men inden prøver vi på at skabe overtal på midtbanen, hvor vi vil bruges hans evner til at skabe større rum, fortæller han og fortsætter:

- Det skal vi bruge til at aktivere flere spillere, og det er det, som fodbold handler om for mig. Det er rummene, og når vi lader vores 9'er falde tilbage, så skal deres forsvar tage en beslutning, og der kommer vi frem til muligheder med Hannesbo, fordi en af deres centrale forsvarsspillere rykkede sig, og så var kanterne ikke dækket, siger Cifuentes.

Starten med den spanske træner har dog været svært, og han kan da også selv se, at der er flere områder, hvor de har mangler. Men han vil altid kunne se sådan nogle områder, smiler han.

- Jeg tror aldrig, at jeg vil være helt tilfreds, selvom vi skulle vinde både ligaen og Champions League. Jeg vil altid kræve mere, og vi kan altid gøre det bedre. Det er begyndelsen på et projekt, så der er meget, som vi kan forbedre.

I forhold til Martin Samuelsens indsats, så var det nok til at blive udpeget til AaB's bedste. Læs mere om det her.