Video : Tipsbladet
Premier League

Damsgaard og Onyeka bag vigtig sejr for Brentford

Manchester City slog sikkert Luton, mens Mikkel Damsgaard var medvirkede til forløsende Brentford-sejr.

Et selvmål fremtvunget af Erling Haaland kickstartede lørdag mesterskabsbejleren Manchester Citys 5-1-sejr over bundholdet Luton.

Med de tre point stryger Manchester City forbi både Liverpool og Arsenal og op på førstepladsen i Premier League, men duksepladsen kan være til låns.

Liverpool og Arsenal er således to point efter og møder søndag henholdsvis Crystal Palace hjemme og Aston Villa hjemme.

Pep Guardiolas tropper sad som ventet blytungt på spil og chancer mod nedrykningstruede Luton, der ikke skabte meget ud over en sen reducering.

City leverede omvendt et tocifret antal store muligheder, og efter bare to minutter blev det 1-0, da Haaland flugtede til en løs bold tæt under mål.

Nordmandens kiksede afslutning tog retning mod sidelinjen, men smadrede ind i hovedet på Luton-stopper Daiki Hashioka og strøg i nettet.

City-fansene var herefter vidner til totaldominans i mere end en time, inden den kroatiske midtbanespiller Mateo Kovacic efter en hjørnesparkskombination bankede kuglen kontrolleret i mål til 2-0.

Et kvarter før tid øgede Haaland kort inden sin udskiftning til 3-0 på et straffespark, inden Ross Barkley efter en fin soloaktion slettede Lutons nul på tavlen.

Spænding kom der dog aldrig. Den belgiske dribler Jeremy Doku øgede til 4-1, og i overtiden lukkede og slukkede venstrebacken Josko Gvardiol ballet.

I den anden ende af rækken hentede Thomas Franks Brentford en meget forløsende sejr efter to måneder og ni kampe uden fuld gevinst.

2-0 slog danskerklubben på hjemmebane bundproppen Sheffield United efter flere danske indslag.

Mathias "Zanka" Jørgensen fik for anden uge i træk bolden i nettet, men fik træfferen efter et frispark underkendt for offside.

I stedet fremtvang Mikkel Damsgaard med et indlæg efter godt en times spil et selvmål til 1-0, og lidt senere jublede den tidligere FC Nordsjælland-profil også over sin første træffer for Brentford i optræden nummer 49.

Desværre for ham spottede dommeren og VAR et frispark i feltet og annullerede den ellers flotte scoring fra kanten af feltet.

I stedet blev det 2-0 i overtiden, da den tidligere FC Midtjylland-profil Frank Onyeka efter 73 målløse kampe scorede sit første mål for London-klubben.

Med sejren har Brentford nu syv point ned til den forkerte side af nedrykningsstregen.

/ritzau/