Video : Tipsbladet
Superliga

Conte og Mourinho banker på: Højbjerg er til salg

Det kunne godt ligne en ny, lang transfer-sommer for Pierre-Emile Højbjerg efter EM-slutrunden i Tyskland.

Da Danmark i lørdags fik en fin generalprøve på den nervepirrende åbningskamp ved EM ved at slå Norge 3-1 i Brøndby, kunne man siddende på tilskuerpladserne i sit stille sind godt undre sig over, hvorfor Tottenham-cheftræner Ange Postecoglou ikke kunne bruge Pierre-Emile Højbjerg, valgt til kampens spiller i Brøndby, oftere i startopstillingen i den forgangne sæson.

Man kunne stille sig selv samme spørgsmål om bejlerne i sidste sæson som eksempelvis det Napoli, den excentriske filmskaber og rigmand Aurelio De Laurentiis styrer med hård hånd, og som kunne have brugt netop det, en hård hånd, i en skuffende sæson oven på et flot mesterskab i 2022/23-sæsonen.

Men væk kom Pierre-Emile Højbjerg ikke, selv om Tottenham, som Tipsbladet rapporterede, var indstillet på at sælge til den pris, formand Daniel Levy fandt var den rette.

En erfaren topspiller som Pierre-Emile Højbjerg har selvsagt ikke noget problem med at skille tingene ad og koncentrere sig fuldt ud om Slovenien og det, der venter i de kommende uger, hvor forventningen både i Danmark og på det internationale transfermarked er, at aktiviteten er forholdsvis lav i forhold til at lukke og underskrive transferaftaler og kontrakter.

Men når slutrunden slutter for Danmark et sted mellem kampen mod Serbien 25. juni og EM-finalen 14. juli, venter der efter alt at dømme midtbaneprofilen nogle uger med stort fokus på en transfer og fodboldfremtiden.

Foto: Alamy

Med 12 måneder tilbage på kontrakten og begrænsede udsigter til en kontraktforlængelse fra nogen af parterne tegner det ifølge Tipsbladets kilder til, at Højbjerg og Tottenham går hvert til sit, hvis parterne og en købende klub kan blive enige.

Højbjerg spillede 1.287 af 3.420 minutter for Tottenham i Premier League og tre pokalkampe, og selv om der i den kommende sæson også venter minimum otte Europa League-kampe mellem september og januar i det nye ligaspil i den turnering, har Tottenham ifølge Tipsbladets oplysninger signaleret i markedet, at Højbjerg ligesom på januar-markedet i år er tilgængelig for en handel.

Prisen, om der findes alternativer til et salg som eksempelvis en lejeaftale med et tilhørende fee eller en byttehandel, kommer så til at afhænge af udviklingen på markedet denne sommer.

Rygter i Italien og Tyrkiet kunne ved første øjekast ligne automatreaktioner, fordi José Mourinho og Antonio Conte er nye chefer i henholdsvis Fenerbahce og Napoli.

Foto: Alamy

Men det giver ifølge Tipsbladets kilder på markedet fin mening med de to træneres forkærlighed for ældre spillere og det faktum, at de nærmest gav Højbjerg samtlige minutter på banen i deres respektive perioder som Tottenham-chefer.

I vinter var pris-forventningen, der blev meldt til markedet, ifølge Tipsbladets oplysninger et beløb svarende op til 250 millioner kroner, hvilket må siges at være en markant pris for en 28-årig midtbanespiller med fødselsdag i august og halvandet år tilbage på kontrakt.

Nu har Højbjerg i sagens natur kun 12 måneder tilbage, og da alle i den europæiske klubelite kan se, at det 18-årige kæmpetalent Lucas Bergvall, hentet til den centrale midtbane, er den type spillere, Spurs nu prioriterer, vil Tottenham også kunne overtales til en handel til en betydeligt lavere pris end i januar.

Tottenham gik fra en gennemsnitsalder på 27,1 år i 2022/23-sæsonen, fjerdeældst i ligaen, til 25 år ligeud i 2023/24, der var tredjeyngst i turneringen, og i det lys er helt oplagt, at Spurs lytter til tilbud.

Til gengæld kunne det meget vel igen blive et spørgsmål, der først afklares i de sidste dage af transfervinduet i august, da italienske og tyrkiske klubber ikke ligefrem har ry for at gøre sig tidligt færdige på transfermarkedet.

Tottenham lader denne sommer Ivan Perisic gå på fri transfer hjem til Hajduk Split, har sluppet Eric Dier på fri transfer til FC Bayern og Ryan Sessegnon på fri transfer, efter han aldrig indfriede forventningerne efter et profileret skifte som teenager fra Fulham for knap 200 millioner kroner for fem år siden.

Uden Perisic og Sessegnon, begge venstre kanter, samt lejede Timo Werner, der også spillede til venstre, er det oplagt, at Tottenham skal have en spiller på den position denne sommer, mens cheftræner Postecoglou kunne tænke sig et eller to alternativer til Son Heung-Min, Richarlison og Dejan Kulusevski.