Video : Tipsbladet
Superliga

- Man må mande sig op og bide den i sig

Andreas Cornelius lignede til tider sit gamle jeg mod FC Midtjylland, men fysikken er ikke i tiptop stand, erkender han.

IKAST (Tipsbladet): Det blev ikke den helt store søndag for FC København, selv om Kevin Diks med sin straffesparksscoring dybt inde i overtiden trods alt sørgede for, at man ikke rejser hjem fra Jylland med et nederlag i banken. 

Men det er ikke kun det ene point, som FCK trods alt kan glæde sig over. Også Andreas Cornelius viste gode takter, som bestemt må skabe optimisme i den resterende del af sæsonen. 

Den brølstærke angriber scorede flot til 1-0, og senere i kampen ramte han også overliggeren med et hovedstød. Faktisk lignede han i perioder sit gamle jeg, og en ellers stærk forsvarsspiller som Mads Bech Sørensen blev holdt godt nede af angriberen.

Men alt er ikke fryd og gammen for Cornelius, som slider med fysikken. Det gjorde han først klart i et interview med Viaplay kort efter kampen: 

- Jeg slider stadig lidt med min akillessene, og jeg prøver at få styr på det og gøre alt, hvad jeg kan, for at være på banen, når vi skal spille. Men det er sgu svært at komme helt over sådan noget. Men så længe jeg kan slæbe mig på banen, kan jeg gøre en forskel, og så må det være det indtil videre, siger han:

Er det den følelse, du har lige nu? At du skal slæbe dig ind på banen? 

- Ja lidt, småfniser angriberen.

Hvordan er det? 

- Det er ikke så sjovt, men sådan er det også at være fodboldspiller. Der må man nogle gange lige mande sig lidt op og bide den i sig, og så håber jeg, at det går over på et eller andet tidspunkt. 

Efter kampen fik Cornelius lidt mere tid og plads til at uddybe sine fysiske skavanker, da han talte med Tipsbladet og den øvrige skrivende presse, og her gør han det klart, at skaden er svær at blive klog på.

- Det er svært at vide, hvordan den (akillessenen, red.) er. Det blusser nogle gange op, og det er svært at håndtere, når man både vil have en balancegang, som er svær at ramme. Vi prøver at ramme den så godt som muligt. Jeg tror, at alle gerne vil have, at jeg skal kunne spille så meget som muligt og være i stand til at spille fra start. Det er det, vi arbejder efter. 

- Det bliver altid en vurdering fra kamp til kamp. Andet kan ikke undgås. Nogle gange skal man holde sig til, selv om man ikke er helt hundrede procent. Det bliver en vurdering fra dag til dag, siger han, inden han bliver spurgt ind til, hvordan smerterne bliver behandlet. 

- De prøver at gøre alt muligt forskelligt og ramme bredt. Der bliver ikke gjort noget, som er uforsvarligt overhovedet. 

Er du nødt til at spille på sprøjter? 

- Det skal jeg ikke kunne sige noget om, fortæller han.

Andreas Cornelius scorede sit andet sæsonmål søndag aften. Han fik lidt mere end en time på banen, og det var aftalt, at han ikke skulle spille alle 90 minutter.