• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Corona rammer: AGF forventer mindre overskud i denne sæson

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

AGF har sænket forventningerne til klubbens regnskab. Trods corona forventer den stadig et overskud, omend et mindre et af slagsen.

Af Anders Dehn

Der er endnu ingen, der ved, hvad coronakrisen kommer til at koste landets fodboldklubber, men AGF har gjort en foreløbig status. Klubben forventer således, at overskuddet i det nuværende regnskab bliver fem millioner kroner mindre end tidligere forventninger.

Tidligere forventede AGF et plus på 10-15 millioner, men det er nu faldet til 5-10 millioner. Det skriver klubben i en meddelelse til Fondsbørsen.

Det er dog netop en foreløbig status, for som AGF bemærker, er der stadig usikkerhed om, hvordan coronavirussen påvirker klubbens økonomi og omfanget af kompensation fra staten.

Læs også:AGF-boss: "PC" får lidt mere at arbejde med næste år

Derudover vil AGF og andre klubber få nogle af pengene, som "forsvinder" fra det nuværende regnskabsår, ind i næste. Regnskabsåret følger således fodboldsæsonen, men da sæsonen er blevet flyttet, kommer nogle af indtægterne også først senere. Det gælder formentlig især tv-penge.

AGF lavede i seneste regnskab det første overskud i årevis. Det lød på 10,7 millioner kroner, og nu følger altså formentlig endnu et overskud.

Læs også:AGF bekræfter: Assistenttræner stopper til sommer

Også rent sportsligt går det godt for klubben, hvilket selvfølgelig også påvirker økonomien positivt. AGF har allerede indfriet ambitionen om en plads i top 6 og ligger aktuelt til at tage bronzemedaljer.

Holdets næste kamp er i morgen, fredag, hvor AaB kommer på besøg i Århus.

Læs også:David Nielsen vil ikke ændre på karantæneramt profils spillestil

Læs også:Optakt: AGF - AaB

Læs også:AGF er plaget af skader før fredagens Superliga-opgør