• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: AGF - AaB

Foto: Getty Images

AGF jagter medaljer, men AaB skal finde sine fødder, efter holdets to assistenttrænere mistede jobbet to dage før kampen.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Ceres Park, Århus
Slutspil: Mesterskabsspillet
Dommer: Morten Krogh
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #agfaab #sldk

Holdnyt:
AGF:
AGF er kort og godt Superligaens mest formstærke hold. Det er det eneste, der ikke har tabt, siden ligaen vendte tilbage fra coronapause, og dermed er de hvide nu oppe på fire sejre og to uafgjorte i seks kampe.

Med til historien hører, at det alle sammen har været tætte opgør afgjort af ét mål. Mod Randers FC og FC Midtjylland scorede AGF i overtiden, og mod AaB blev det lidt for spændende til sidst. Så AGF har ikke bare smadret sine modstandere, men man kan også betragte det som et adelsmærke for tophold, at de vinder, selv om de ikke spiller de andre hold ud ad banen hver gang.

Navnlig comebacket mod FC Midtjylland taler ind i fortællingen om et stærkt sammenhold og kollektiv mentalitet. At score tre mål mod Superligaens suveræne førerhold i det sidste kvarter og vende 1-3 til sejr er godt klaret.

Nu ligger AGF lunt i svinget til bronze og har faktisk kortere vej op til andenpladsen end ned til fjerdepladsen (henholdsvis syv og ni point).

Til AaB-kampen har Nicolai Poulsen karantæne, mens Zach Duncan, Mustapha Bundu, Mustafa Amini og Nicklas Backman alle sidder over med skader. Alex Gersbach er tilbage i truppen efter en skadespause.

AaB:
Fredagskampen er AaB’s tredje møde med AGF i juni måned. Derude venter endda endnu et i begyndelsen af juli.

De to første endte begge 3-2, først til AGF og så til AaB. Det sidste var dog i pokalsemifinalen, og selv om det gav AaB en plads i finalen, hjalp det ikke holdets pauvre form i Superligaen.

Læs også:AGF-boss: PC får lidt mere at arbejde med næste år

AaB har endnu ikke vundet i ligaen i holdets fem kampe efter coronapausen. Senest gik det helt galt, da man tabte 4-0 til FC Nordsjælland. Dermed har AaB også udspillet sin rolle i kampen om bronzemedaljer. Der er 16 point op, og holdet skal både overhale AGF, FCN og Brøndby IF, hvis det skal lykkes. Det kommer ikke til at ske.

Onsdag morgen tog AaB afsked med Jacob Friis' to assistenttrænere, Allan K. Jepsen og Lasse Stensgaard, med øjeblikkelig virkning. I stedet overtager Rasmus Würtz og Thomas Augustinussen for resten af sæsonen.

Kasper Kusk er tilbage, efter han har siddet over i de to seneste kampe på grund af en familieforøgelse. Hverken Jacob Rinne og Magnus Christensen er blevet klar til kamp, begge er skadede. Jakob Ahlmann sidder over med karantæne.

Karantæne:
AGF: Nicolai Poulsen
AaB: Jakob Ahlmann

Bud på startopstillinger:
AGF (4-3-3): Eskelinen – Munksgaard, Hausner, Tingager, Højer – Grønbæk, Hvidt, Blume – Thorsteinsson, Mortensen, Ankersen

AaB (4-3-3): Hansen – Pallesen, Okore, Ross, Kristensen – Fossum, Olsen, Andersen – van Weert, Kusk, Klitten

Profilen:
David Nielsen kan enten sætte unge, uerfarne Albert Grønbæk ind på midtbanen eller gå over til at spille 4-4-2 med Nicklas Helenius i angrebet. Vælger han førstnævnte løsning, får Grønbæk sin første start for seniorholdet. Han spillede sin bare anden Superliga-kamp i seneste runde mod FC Midtjylland, hvor han skabte 4-3-målet med sin flotte aflevering fra egen forsvarszone.

Vidste du, at..:
David Nielsen og Jacob Friis har stået over for hinanden på trænerbænkene seks gange de seneste 15 måneder. Ingen af de seks opgør er endt uafgjort, men i stedet med fire sejre til AGF og to til AaB.

Læs også:Superliga powerranking: AGF i top, ros til Brøndby og fjerdeplads til FCM

Dom:
Det ligner en AGF-sejr. Holdet er som nævnt Superligaens mest formstærke, og AaB hører med fire nederlag på stribe til blandt de mest formsvage.

Begge tendenser bliver forstærket. AGF vinder 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Stor trænerrokade i AaB: Legender bliver assistenttrænere

Læs også:Thomsen om flere tilskuere i næste spillerunde: Ikke realistisk

Læs også:Abou Ali om fremtiden: Der er en lille dialog med AaB