Superliga powerranking: AGF i top, ros til Brøndby og fjerdeplads til FCM
Foto: Jan Christensen/Getty Images
Superliga

Superliga powerranking: AGF i top, ros til Brøndby og fjerdeplads til FCM

Efter et overraskende nederlag til AGF er FC Midtjylland under pres i vores powerranking før topopgøret ude mod FC København på søndag. AGF topper rangeringen, mens AaB styrtdykker.

Der er tæt løb i både toppen og bunden af vores powerranking i denne runde.

AGF indtager en meget sjælden førsteplads efter det forrygende comeback i Herning, og så dykker FC Midtjylland og AaB, mens der var opløftende takter fra Brøndby IF og grund til ærgrelse hos nedrykkede Silkeborg og i Esbjerg over tidligere måneders forspildte chancer.

Superliga-powerrankningen er klar igen.

Powerranking 29. runde
Powerranking 28. runde
Powerranking 27. runde

1: AGF (3)
Sikke et festfyrværkeri, AGF og FC Midtjylland leverede i Herning. AGF kommer ikke til at ligge på denne førsteplads i ret mange uger, næppe heller ikke i næste sæson, men århusianerne har både medgangen og spillere, der præsterer flot på skift – og så ikke mindst en stærk holdånd, der har båret dem gennem flere tætte kampe i forårssæsonen.

Det her hold blæser ikke modstanderne af banen, men de vinder oftere, end AGF har gjort i Superligaen siden de bedste perioder under Erik Rasmussen, selv med skader som i Herning i søndags. Jón Dagur Thorsteinsson er en hidsigprop og drønirriterende at spille mod, og så bør han være ved at spille sig alvorligt ind i tankerne hos Islands landstræner Erik Hamrén. Han er god.

Seneste kamp: FC Midtjylland-AGF 3-4
Næste kamp: AGF-AaB (fredag 19.00)

2: FC København (1)
Ak og vé for en tilbagelægning, Andreas Bjelland. Brøndby var markant bedre end i de foregående runder, men det ændrer altså ikke på, at det er kampe som denne, der i sidste ende nok koster FC København mesterskabet og muligheden for at have gjort duellen spændende undervejs. Zeca bliver i den grad savnet med karantæne mod FC Midtjylland, og han kan prise sig lykkelig for, han ikke røg ud i stedet for at få gult mod Brøndby.

Seneste kamp: Brøndby IF-FC København 1-1
Næste kamp: FC København-FC Midtjylland (søndag 20.00)

3: FC Nordsjælland (4)
Skidt med, at AaB er pivringe; FC Nordsjælland leverede igen en flot kamp, hvor angrebsspillet flød og man overvældede modstanderen.

Bronze kan FCN næppe nå med ni point op til AGF, og det unge mandskab skal nok få mindst et par udfald i de sidste syv spillerunder. Men på dagen spiller FCN stadig lige op med de tre tophold, og selv efter man på det seneste er blevet lukket ned mod FC Midtjylland og AGF, er de unge fra Farum stadig blandt dem, der er kommet til flest afslutninger af alle Superliga-klubber.

Seneste kamp: AaB-FC Nordsjælland 0-4
Næste kamp: AGF-AaB (fredag 19.00)

4: FC Midtjylland (2)
Fjerdepladsen dækker over, at det er tæt i toppen, for selvom der var mere end en portion held i FCM's mål til 2-1 og 3-1 umiddelbart efter pausen mod AGF, havde selv et velspillende århusiansk hold heldet med sig, da man på utrolig flot vis vendte 3-1 til 3-4. For FCM's defensiv var kampen et wakeup-call, for man er ikke dygtig nok til at begå de fejl og efterlade modstanderne den plads, som man gjorde mod AGF, og tro, man vinder topkampene.

Mon ikke der tænkes grundigt over defensiven til på søndag, hvor ultravigtige Frank Onyeka er tilbage på den centrale midtbane efter karantæne, og Evander formentlig er klar efter sin ankelskade.

Seneste kamp: FC Midtjylland-AGF 3-4
Næste kamp: FC Nordsjælland-Brøndby IF (søndag 18.00)

5: Brøndby IF (5)
Set fra dette redaktionslokale var Brøndbys 0-0-kampe med AGF og FC Midtjylland ganske hæderlige, når man tager i betragtning, at begge modstandere spiller for spiller, især offensivt, er markant bedre end Brøndby her i 2020. Og 1-1 mod FC København var opløftende, selvom det ene point var ganske heldigt – sjældent gives der gaver på dette niveau, som Andreas Bjelland gjorde på Brøndby Stadion søndag aften.

Bronzen er nok væk, FC Nordsjælland er nu a point og klasser bedre offensivt end Brøndby, men kampe som den mod FCK giver grund til at tro, Brøndby også kan spille Top 6 næste år, selv med et lavere budget og dermed uden stjerner som dem, man solgte i januar.

Seneste kamp: Brøndby IF-FC København 1-1
Næste kamp: FC Nordsjælland-Brøndby IF (søndag 18.00)

6: Randers FC (6)
Typisk, forudsigelig 0-0-kamp, der skaffede Horsens en ny Superliga-sæson og gav Randers endnu en runde på førstepladsen? 26 afslutninger, 13 til hver, er ikke den klassiske recept på en 0-0-kamp, og man kan ærgre sig over, at det her spil ikke indfandt sig i slutningen af grundspillet – det nytter ikke meget, at man nu har flere point i Superliga-sæsonen 2019/20 end AaB.

Emil Riis har endelig fået gang i målscoringen, kan han få scoret et par mål til og slutte sæsonen på et tocifret antal ligascoringer, begynder der at tegne sig et billede af et fint salgsobjekt. Alhaji Kamara er ude af næste rundes kamp mod Horsens.

Seneste kamp: AC Horsens-Randers FC 0-0
Næste kamp: Randers FC-AC Horsens (søndag 14.00)

7: OB (8)
Det var langt fra samme sikre sejr som over SønderjyskE i revanchekampen runden før, men who cares. OB har med flere af klubbens egne talenter på banen næsten sikret sig en ny sæson i Superligaen, og det giver anderledes lyse tanker om fremtiden at se Max Fenger og Mads Frøkjær gøre det flot i startopstillingen, end der var på Fyn efter 0-6 til Silkeborg. Når det er sagt, er de mange skader noget af en mundfuld for OB, der for nylig forlængede kontrakten med den fysiske træner Janus Blond.

Seneste kamp: Lyngby-OB 1-2
Næste kamp: OB-Lyngby (mandag 19.00)

8: AC Horsens (7)
Er det den fysiske pris for den lange pause, længere end alle andre Superliga-klubbers, Horsens betaler nu? Tre uafgjorte i tre puljekampe er overordentlig solidt, men igen måtte Horsens overlade initiativet i 2. halvleg til modstanderen. Overlevelsen er sikret, og det er nok også godt.

Seneste kamp: AC Horsens-Randers FC 0-0
Næste kamp: Randers FC-AC Horsens (søndag 14.00)

9: SønderjyskE (11)
SønderjyskE er ved at stage sig til overlevelse i duellen med Lyngby, der led en lidt hård skæbne mod OB og derfor er a point med SønderjyskE. Glen Riddersholms mandskab har ganske vist en pokalfinale at tænke på næste onsdag, men en ny weekend-date med Silkeborg ligner nu alligevel en god mulighed for tre point mod det hold, man netop har sendt ned i 1. division. Patrick Banggaard er i karantæne til returkampen mod Silkeborg.

Seneste kamp: Silkeborg IF-SønderjyskE 1-2
Næste kamp: SønderjyskE-Silkeborg (lørdag 18.00)

10: Silkeborg IF (9)
Farvel Silkeborg. Havde man spillet i efteråret, som man har gjort i dette forår, havde overlevelseschancen været reel, men man kom aldrig tættere på end til 10 minutter før slutfløjt i 26. runde, hvor man var foran Esbjerg. Kees Luijckx får to spilledage i skyggen, og mon ikke også det er nu, eventuelle unge til næste sæson i 1. division skal testes.

Seneste kamp: Silkeborg IF-SønderjyskE 1-2
Næste kamp: SønderjyskE-Silkeborg (lørdag 18.00)

11: Hobro (14)
Det var virkelig mod spil og chancer, at Hobro vandt i Esbjerg, men når man får den kun fjerde sejr i 29 kampe, ryger man et nøk op på Tipsbladets powerranking. Bliver det her succesoplevelsen, der skubber holdet i gang? Flot trods-reaktion, uanset medvinden og heldet, efter nederlaget i Randers og med Simon Jakobsen i karantæne.

Seneste kamp: Esbjerg fB-Hobro 1-3
Næste kamp: Hobro-Esbjerg fB (søndag 16.00)

12: AaB (10)
Er AaB virkelig 12'er? Måske ikke, mange andre i denne region af vores powerranking kunne få en snitter af dimensioner af FC Nordsjællands ungdomsbrigade. Men det er simpelthen fornærmende, hvad AaB leverer i medaljeslutspillet. Man fik timet tingene helt rigtigt ved at slå AGF i pokalsemifinalen, og nordjyderne vil være favoritter i pokalfinalen, men hvor må man da håbe for AaB, at Lucas Andersen er klar til 90 eller 120 minutter på onsdag, for han er afgørende for dette hold. Jakob Ahlmann har karantæne til fredagens kamp i Århus.

Seneste kamp: AaB-FC Nordsjælland 0-4
Næste kamp: AGF-AaB (fredag 19.00)

13: Esbjerg fB (12)
Det var decideret uheldigt, at EfB tabte den afgørende kamp til Hobro, og dermed er missionen i returkampen i weekenden meget simpel; Esbjerg skal vinde for at nogen som helst realistisk chance for at overleve i Superligaen. Det er dog ikke i nederlaget til Hobro, man satte sig selv i den situation – der er en lang række fortrydelser i sæsonen, hvor man har smidt en række føringsmål især hjemme i Esbjerg, hvilket man altså gjorde igen mod Hobro.

Seneste kamp: Esbjerg fB-Hobro 1-3
Næste kamp: Hobro-Esbjerg fB (søndag 16.00)

14: Lyngby Boldklub (13)
Lyngby satte OB under pres i slutfasen, og man var også kommet foran ved Rezan Corlu. Men det er bare svært at slette indtrykket af Lyngby som et fysisk mærket hold, der ikke har samme bredde som flere af rivalerne. Et point i Odense i næste runde er tiltrængt, for SønderjyskE rører på sig og har med en kamp i weekenden mod Silkeborg gode muligheder for yderligere en sejr og dermed sende oprykkerne fra København i baghjul, før de to hold mødes i sidste runde af puljespillet 8. juli.

Seneste kamp: Lyngby-OB 1-2
Næste kamp: OB-Lyngby (mandag 19.00)

Chanceskaberne (Skabte chancer/egne scoringer)
1: Evander Ferreira, FC Midtjylland – 82 (7 mål)
2: Lucas Andersen, AaB – 54 (10 mål)
3: Mikkel Damsgaard, FC Nordsjælland – 51 (10 mål)
4: Casper Høyer, AGF – 51 (1 mål)
5: Mads Emil Madsen, Silkeborg IF – 49 (2 mål)
6: Mikkel Rygaard, FC Nordsjælland – 48 (4 mål)
7: Bror Blume, AGF – 44 (5 mål)
8: Edgar Babayan, Hobro – 44 (3 mål)
9: Louka Prip, AC Horsens – 42 (5 ml)
10: Awer Mabil, FC Midtjylland – 42 (7 mål)

Skyyyyyyyyyd (afslutninger/mål)
1: Patrick Mortensen, AGF – 62 (14 mål)
2: Emil Riis Jakobsen, Randers FC – 59 (8 mål)
3: Evander Ferreira, FC Midtjylland – 57 afslutninger (7 mål)
4: Sory Kaba, FC Midtjylland – 56 (5 mål)
5: Louka Prip, AC Horsens – 52 (5 mål)
6: Ronnie Schwartz, SIF/FCM – 52 (15 mål)
7: Marvin Egho, Randers FC – 50 (7 mål)
8: Bashkim Kadrii, OB – 48 (10 mål) *
9: Mart Lieder, SønderjyskE/OB – 46 (6 mål)
10: Mustapha Bundu, AGF – 45 (8 mål)
* Blev i januar solgt til Al-Fateh i Saudi-Arabien

Læs også:Vindahl måtte skuffe AaB-angriber: Jeg bruger kun størrelse 46

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Læs også:Jores Okore afhørt af politiet: Et naturligt led i efterforskningen

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: Det lugter af medaljer i Århus

Læs også:AGF'ere efter sejren: Vi overfaldt FCM