Superliga Victor Risager

"CV" giver status på Brøndbys transfersituation

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Carsten V. Jensen, fodbolddirektør i Brøndby, giver en opdatering på Vestegnsklubbens ageren i transfervinduet.

Af Victor Risager

Man kan godt forstå, hvis en del Brøndby-fans bare gerne ville have transfervinduet lukket i en fart. Klubbens måske to største profiler - anfører Andreas Maxsø og topscorer Mikael Uhre - er således begge oplagte salgsemner og kan meget vel tiltrække sig interesse fra udlandet.

Torsdag er de dog stadig at finde i Brøndby, og der er heller ikke noget lige oppe over med de to. Det fortæller Carsten V. Jensen, der er fodbolddirektør i klubben.

- Der er ikke rigtig rykket noget, der gør, at vi står og er i fuldt vigør. Det kan ændre sig og være anderledes i morgen. Lige nu og her er det stille og roligt, siger “CV”.

Brøndby IF står samtidig med en stor trup på hele 29 mand. Med kun plads til 18 i kamptruppen, betyder det, at en hel del skal sies fra hver uge. Og når der heller ikke er europæisk eller pokalfodbold for de blå-gule i foråret, kan nogle spillere havne uden meget spilletid.

Derfor er der også først og fremmest et tema at få tyndet lidt ud i truppen.

- For at der ikke skal være for langt til spilletid for et antal spillere, giver det mening at kigge på muligheden for at finde spilletid andetsteds.

- Det kan være forskelligt fra spiller til spiller i forhold til, hvad der er målet her. Der kan sigtes efter noget permanent, eller noget, hvor man vil ud og vende og komme tilbage igen. Det vender vi, siger fodbolddirektøren og tilføjer, at der er gensidig interesse fra nogle om at finde noget andet.

Flere spillere er rygtet væk fra Vestegnsklubben. Det drejer sig blandt andet om Jens Martin Gammelby, der aldrig helt har fundet melodien i Brøndby og ikke er fast inventar i Niels Frederiksens startopstilling, hvorfor han måske måske skal finde spilletid andetsteds.

- Jens har leveret masser af gode indsatser for Brøndby i efteråret. Det er ikke sådan, at han ikke får minutter. Det får han, og han er en vigtig del af truppen. Men for hans vedkommende og karriere kan det godt være, at han siger, at han skal ramme et sted, hvor han kan være tættere på kontinuerlig spilletid.

- Men det er ikke sådan, at vi står her og er parate til at sparke Gammelby ud, overhovedet ikke. Vi er glade for truppen, men skulle det ske, at der lå den rigtige mulighed, må vi jo også konstatere, at det måske er en mulighed, man skal kigge på. Lige nu og her er der dog ikke rigtig noget, der rykker, forklarer “CV”.

Kigger også på forstærkninger
Med fokus på at rydde ud i truppen og få sendt nogle spillere videre, kunne det lyde, som om at Brøndby først og fremmest skal af med spillere, før der kan hentes nogle til.

Sådan hænger det dog ikke helt sammen.

- Ikke nødvendigvis, men når vi kigger på vores præstationer, er der mange kampe, der har vist, at vi har en stærk og god trup. Det troede vi jo også på. Ovenpå en sæson med nogle ændringer skulle der lidt tilløb til, men vi har vist, at vi er i stand til at være stabile i Superliga-sammenhæng. Det har man brug for en stærk og bred trup til, og det har vi, men den er måske lige for bred. Det er temaet for os nu.

- Så er vi altid i markedet, men der skal noget til for at forbedre den trup, vi har. Sammenligner man Brøndby for et år siden med nu, er der den væsentlige forskel, at vi rent faktisk har nogle midler, vi kan gøre brug af, hvis vi synes, at det er det rigtige at gøre.

- På den måde er vi på markedet, og kan vi se, at der er klare forbedringer, har vi også økonomien til det, siger Carsten V. Jensen.

Forventer du, at I står styrket, når transfervinduet?

- Man kan altid sige, at man ønsker at være styrket, men hvad er det? At være styrket kan også være at holde sammen på en gruppe. Jeg ved godt, at for menigmand og fodboldinteresserede tror man, at meget kan løses i et transfervindue. Så vil jeg bare gentage det her: Der bliver løst endnu flere ting i dagligdagen i arbejdet med Masterclass og med spillertruppen. Det er jo dér, tingene bliver skabt. At man tror, at man ofte kan løse det med at kigge over på den anden side af hækken… Altså nej.

- Hvis man virkelig kan gå ud og hente en, hvor man er stensikker på, at hans niveau er tårnhøjt, og han kan forbedre en klub - i det her tilfælde Brøndby - markant, så kan den slags tanker give mening. Men det er ikke den slags økonomi, vi arbejder med, lyder det fra “CV”.

Hidtil har Brøndby IF ikke hentet nogle spillere i januar, og de har blot sagt farvel til Michael Lumb ved kontraktudløb. De har dog været sat i forbindelse med en spansk venstre back og en svensk offensivspiller - de rygter er dog skudt ned af “CV”, hvilket du kan læse mere om her.