Video : Tipsbladet
Landshold

Landsholdsassistent: Hold kæft et stykke arbejde

Den omdiskuterede træningsbane i Freudenstadt bliver bedre og bedre. Det er ikke et tema at flytte.

Det danske fodboldlandshold har ingen planer om at flytte træningsbane under EM-slutrunden, som eksempelvis Schweiz har følt sig nødsaget til at gøre.

Danmarks nylagte træningsbane i Freudenstadt bliver bedre og bedre, og spillerne er tilfredse med den.

Det siger assistenttræner Morten Wieghorst tirsdag formiddag før landsholdets lukkede træning.

- Den er blevet bedre. Anders Faber (DBU's græsansvarlige, red.) og hans stab har arbejdet sindssygt hårdt, og banen bliver stille og roligt bedre.

- Nu er temperaturen lige steget nogle grader, og så skal den have noget mere vand, for den bliver hurtigt tør. Men det er slet ikke et tema for os at flytte, for spillerne er glade og tilfredse, siger Morten Wieghorst.

Det er en uge siden, at landsholdet trænede på banen for første gang. På det tidspunkt var den helt nyanlagt - dele af græstæppet havde ligget i cirka et døgn, og den var ikke billardgrøn, som mange af dem er vant til. Spillerne og landsholdschef Christian Nørkjær var kritiske over for banen.

Ingen trænede på banen mellem fredag formiddag og mandag eftermiddag, og i den periode er der blevet knoklet for at optimere den. Det er lykkedes.

- Banen har fået hvile fra os, men den har ikke fået hvile. Der er blevet arbejdet med den i døgndrift, og det skal man have stor respekt for. Hold kæft et stykke arbejde, der bliver gjort, siger Morten Wieghorst.

Spørgsmål: Er den på det niveau, I er vant til i Helsingør?

- Nej. Men der skal også meget til, for den i Helsingør er en af de bedste baner i Danmark, siger assistenttræneren.

Det er Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), der har ansvaret for at stille en ordentlig træningsbane til rådighed for de 24 deltagende landshold.

Længe inden slutrunden gjorde Schweiz - i lighed med Danmark - opmærksom på, at holdets træningsbane ikke var af den forventede standard.

Schweizernes bane er de seneste dage blevet værre, og mandag meddelte alpelandets fodboldforbund, at holdet flytter til en anden træningsbane.

/ritzau/