• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Dansk agent advarer: Det kan ikke være rigtigt

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Forslag om nye regler for spillerepræsentanter møder stor modstand fra den danske agent John Sivebæk.

Af Ole Hoffskov & Troels Bager Thøgersen

FIFA arbejder på at indføre nye regler for agenter, og ét af de forslag, der er på bordet, ér, at der i fremtiden skal være et loft over, hvad spillerrepræsentanterne må putte i egen lomme.

Én af de seneste versioner af forslaget, som FIFA har forhandlet med interessenterne på transfermarkedet gennem flere år, går på, at agenter højst må tage tre procent af en spillers løn som honorar for rådgivning, og at en agent maksimalt må få et beløb svarende til 10 procent af en transfer.

Den danske agent John Sivebæk, der repræsenterer et væld af spillere i Superligaen og NordicBet Ligaen, er meget imod det forslag.

- Jeg ved ikke, om jeg vil kalde det en deregulering. Jeg kender ikke andre brancher, hvor en organisation på den måde bestemmer, hvor meget man må tjene. Det synes jeg ikke er fair. Det er ikke fair i forhold til det, vi laver. Så skulle vi også have et loft på nogle antal procent på, hvad man må tjene i alle mulige andre brancher. Det kan jo ikke være rigtigt. Det må være op til de to parter, der forhandler, hvad honoraret i givet fald skal være. Det kan ikke være en organisation, der skal bestemme det, siger John Sivebæk til Tipsbladet og tilføjer:

- For os i Danmark og Skandinavien er det især begrænsningen på at tjene tre procent af spillerens løn, jeg opponerer imod. Man kan ikke få en forretning ud af det i vores del af verden. Det kræver i hvert fald sindssygt mange handler, hvis man som agent skal have en god forretning.”

- Har man to spillere i Premier League, der hver tjener 40-50 millioner kroner i løn om året, og man som agent får tre procent af deres løn, så kan man nok godt få en fornuftig forretning ud af det. Men har man ti spillere, der tjener 500.000 om året i Danmark, har man svært ved at skrue en forretning sammen. Det er en uligevægt, der ikke er rimelig.

Du kan læse meget mere om krigen om de nye agentregler i Tipsbladet, som er på gaden fredag. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet.