Superliga Troels Bager Thøgersen

Dansk interesse for tidligere Superliga-profil

Foto: Getty Images

Siden ophævelsen af kontrakten i Dynamo Moskva har Sylvester Igboun været en eftertragtet spiller, også på det danske marked. Det mest sandsynlige er dog, at karrieren fortsætter i udlandet.

Af Troels Bager Thøgersen

Da FC Midtjylland vandt klubbens første mesterskab i 2015, var Sylvester Igboun en bærende spiller og havde været det i flere sæsoner, siden Jonas Dal og trænerne i klubben havde grebet og hjulpet forwarden gennem svære perioder tidligt i tiden på FC Midtjyllands førstehold.

Dengang for over 10 år siden kneb det med afslutningerne, men det gør det ikke længere og forwarden, der scorede i hver fjerde kamp for FC Midtjylland og siden spillede fire år i den russiske provinsklub FC Ufa.

Fra 2019 til begyndelsen af denne måned spillede Sylvester Igboun så for hovedstadsklubben Dynamo Moskva, hvor han var holdkammerater med blandt andre den tidligere FCK'er Guillermo Varela og den tidligere Tottenham- og Marseille-spiller Clinton N'Jie.

Igboun befandt sig i en reserverolle i klubben og var nær stoppet sidste sommer, men her i januar var afskeden så en realitet.

Ikke overraskende er fritstillingen af den 31-årige forwards blevet bemærket i blandt andet Danmark, hvor flere klubber ifølge Tipsbladets oplysninger har testet nigerianerens lyst til at vende tilbage til Superligaen.

Koblingen giver mening med Igbouns mange år i Danmark, og den 31-årige nigerianer har sin familie boende her i landet.

Det lader dog til, at udlandet har førsteprioritet for den tidligere FC Midtjylland-spiller, der med 6½ år i Rusland kommer med god erfaring og fra et højt lønniveau, der kan blive svært at matche for danske klubber.

Andre russiske klubber og hold i Mellemøsten med økonomien i orden kan have Igboun i kikkerten, og en ny svensk skatteordning, der kan minde om forskerordningen i Danmark, ser også ud til at gøre det nemmere for svenske klubber at hente spillere til.

Læs også dette interview med Randers-spilleren Stephen Odey, der kender Sylvester Igboun fra deres fælles fortid i en af storbyen Lagos' forstæder.