Video : Tipsbladet
Superliga

Dansk profil om Superliga-retur: Udelukker intet

Andreas Pyndt er ved at nå enden på sit lejeophold i IFK Göteborg, og det er lige nu uvist, hvad der skal ske efter sommerferien. Silkeborg-spilleren fortæller til Tipsbladet, at han er åben for det meste.

Andreas Pyndt har for alvor fundet melodien i svenske IFK Göteborg, hvor danskeren har været fast mand hos svenskerne.

Pyndt er lige nu udlejet til Jens Berthel Askous tropper indtil sommer fra Silkeborg, men der er ikke taget stilling til, hvad der skal ske efter sommerferien.

Den tidligere Brøndby-spiller siger til Tipsbladet, at han holder sine muligheder åbne. Lige nu nyder han dog at være i den svenske klub.

Den svenske klub har også givet udtryk for, at klubben er glad for at have Pyndt i klubben. Ola Larsson, der er teknisk direktør i IFK Göteborg, har blandt andet kaldt danskeren for en fantastisk spiller.

- Det er altid dejligt at få ros med på vejen. Jeg synes egentlig fra dag ét, at det har været et rigtig godt match. Træningen og måden, som vi spiller på, minder om noget, som jeg har haft før, da det er en dansk træner, og vi har nogle danske spillere. Det gjorde det utrolig nemt at falde ind på holdet. Det er rart, og vi må se, hvad der sker. Man ved sgu aldrig. Det er spændende, men jeg er i hvert fald glad for at være her.

- Det er jo en kæmpe klub, der måske har hængt efter de seneste par år, men der er utrolig meget potentiale. Tingene spiller bare. Det er et fedt træningsanlæg og nogle fede fans, siger Andreas Pyndt til Tipsbladet.

Kan du se dig selv fortsætte i IFK Göteborg?

Ja, jeg vil i hvert fald ikke udelukke noget. At få spilletid betyder noget i sidste ende. Det har virkelig gavnet mig, og jeg synes, at jeg rykker mig hver dag til træning og i kampe.

Talt med Kent Nielsen
Pyndt har kontrakt med Silkeborg til udgangen af 2027, og han har flere gange været i dialog med Kent Nielsen under opholdet i Sverige.

- Jeg har snakket lidt med Kent et par gange. Senest var det efter pokalfinalen, som de jo vandt. Vi sludrede, og han spurgte, hvordan jeg havde det. Vi fik bare en status på hinanden, så der har været løbende kontakt i ny og næ. Det har jo haft deres sæson, og jeg har også haft mit med at lære et nyt sprog og komme til et nyt land, så vi har haft travle programmer. Det har fungeret fint.

Har du fået nogle indikationer fra Kent Nielsen, om du har en rolle i klubben i den næste sæson?

- Nej, det har ikke rigtig været på tale. Vi er stadig rigtig tidligt i forløbet. Nu er den danske liga slut, den svenske liga har pause om lidt, og så kommer der noget ferie. Man kan ikke sige noget om det ene eller andet, men jeg kunne også godt se mig selv spille i Silkeborg.

- Jeg vil heller ikke udelukke det, og jeg er jo også på kontrakt der. Efter ferien er jeg nok Silkeborg-spiller og starter op med dem, og så må vi se, hvad der sker. Det kan gå utroligt hurtigt i fodbold.

Midtbanespilleren glæder sig over, at han har fået fast spilletid i den bedste svenske række, og han mener, at opholdet i Sverige kan være med til at gøre ham mere rustet til at få et Superliga-gennembrud for Silkeborg.

- Ja, helt sikkert. Du kan træne nok så meget, men jeg tror på, at man virkelig udvikler sig ved at få spilletid. Det har været godt at spille en masse sammenhængende kampe. Jeg har udviklet mig og er blevet en bedre spiller, og så må vi se, hvad der skal ske, siger Andreas Pyndt til Tipsbladet.

Svenske Göteborgs-Posten har tidligt skrevet, at Hammarby skulle være interesseret i at hente Pyndt, men danskeren understreger, at han ikke kender til interessen.

23-årige Pyndt står noteret for 11 kampe og en enkelt assist for IFK Göteborg. Den svenske klub er dog blot nummer 13 i Allsvenskan.