Video : Tipsbladet
Superliga

Dansk stjerne tog selv kontakt til Brøndby

Andreas Maxsø tog selv kontakt til Brøndby IF for at få lov til at træne med, mens sæsonen i Colorado Rapids er gået på vinterpause.

Tipsbladet i Brøndby.

Søndag den 22. oktober sluttede MLS-sæsonen for Andreas Maxsø og Colorado Rapids, da man endte på sidstepladsen i den vestlige konference, og dermed ikke går videre til slutspillet.

Fem dage senere kunne Brøndby IF så fortælle, at 29-årige Andreas Maxsø er tilbage i Brøndby IF, hvor han træner med og holder formen ved lige, mens sæsonen ligger stille for Colorado Rapids.

Kampprogrammet for 2024-sæsonen i MLS er ikke blevet offentliggjort, men i denne sæson startede Colorado Rapids først i slutningen af februar, og dermed er der altså tale om en lang vinterpause for MLS-klubberne.

Det fik Andreas Maxsø til at gribe knoglen og ringe til sin tidligere klub Brøndby IF.

- Han henvendte sig til mig og til "CV" [fodbolddirektør, Carsten V. Jensen, red.], fordi det er klart, at Colorado også skal være med på, at han træner med og holder formen ved lige her. På den måde har vi så fået det i stand, siger Jesper Sørensen til Tipsbladet.

Andreas Maxsø opnåede legendestatus i Brøndby IF, da han med anførerbindet om armen var med til at sikre klubben sit første mesterskab i 16 år tilbage i 2021. Nu er han så tilbage, selvom han af gode grunde ikke er med i samme omfang, som da han var på kontrakt i klubben.

- Han har fået lov til at træne med i det omfang, vi er her. Det er klart, at han selvfølgelig ikke bliver prioriteret op i træningerne. Det giver sig selv, og det ved han også godt. Det er den aftale, vi har, men lige så snart, der er mulighed for det, så er han med i nogle af de ting, vi laver.

Andreas Maxsø forlod Brøndby IF i vintertransfervinudet efter knap fire år i klubben. Nu er han tilbage igen på lånt tid, og det er et glædeligt gensyn.

- Det er fint for os. Vi har heldigivs mange dygtige spillere, og jeg håber, at Maxsø nyder at være et sted, hvor han kan tale dansk med dem, han spiller sammen med og forhåbentligt også får noget træning, som kan stimulere ham.

Jesper Sørensen fortæller desuden, at Andreas Maxsø ventes at træne med, indtil Brøndby IF går på vinterpause. Tidligere har man set spillere som Thierry Henry og David Beckham blive udlejet fra MLS til europæisk klubfodbold for at holde formen ved lige i den amerikanske vinterpause.