Superliga Anders Dehn

Dansk teenager skal prøvetræne i tysk CL-klub

Foto: Allan Høgholm/Getty Images

16-årige Christian Erbo Østergaard skal den kommende uge på et prøveophold i Wolfsburg.

Af Anders Dehn

Denne mandag er en stor dag for Randers FC-talentet Christian Erbo Østergaard. Han rejser nemlig til Wolfsburg, hvor han skal på ugelangt prøveophold, skriver Randers Amtsavis.

16-årige Erbo Østergaard er midtstopper og en del af det danske U16-landshold. Nu får han chancen for at prøve sig af i en klub, der har kvalificeret sig til Champions League i næste sæson.

Han skal træne med U17-holdet i denne uge, og hvis alt går vel, kan det ende med et klubskifte.

- Det er ikke en ren inspirationstur, men heller ikke bare cool business, hvor det handler om at sælge en spiller. Det ligger et sted derimellem, siger Randers FC's talentchef, Peter Elstrup til Randers Amtsavis.

- For Christian er det en god læring i forhold til, hvad der skal til for at være med på højeste niveau, men om der kommer mere ud af det fra Wolfsburgs side, eller om det vil være det rigtige for ham at skifte, er der ikke taget stilling til endnu.

Christian Erbo Østergaard er ikke den eneste talentfulde 16-årige spiller i Randers FC. Tidligere på året fik et af klubbens andre store talenter, Filip Bundgaard, chancen for at komme til prøvetræning i Ajax.

Sidstnævnte har dog modsat Christian Erbo Østergaard allerede fået debut for førsteholdet i Randers FC og spillet 12 kampe.