• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga /ritzau/

Eriksen: Danmark er stemplet fodboldmæssigt ind

Foto: Getty Images

Danmark var bedre mod Frankrig end mod Tunesien, og det giver optimisme før gruppefinale, siger spillere.

Af /ritzau/

Fornemmelsen er bedre hos de danske landsholdsspillere efter lørdagens 1-2-nederlag til Frankrig ved fodbold-VM i Qatar, end den var efter tirsdagens målløse pointdeling i premierekampen mod Tunesien.

Spillernes fornemmelse er, at holdet fungerede bedre mod Frankrig og havde lettere ved at skabe chancer, selv om fremgangen ikke førte point med sig.

- Jeg synes bestemt, vi er kommet bedre ind i VM. Det er også den følelse, der hersker i truppen. Fodboldmæssigt er vi stemplet ind, nu mangler vi bare resultaterne. Vi skal bare til at score nogle flere mål, for ellers vinder vi ingen fodboldkampe.

- Vi fik flere chancer mod Frankrig end mod Tunesien, og fodboldmæssigt var vi bedre med. Får vi de samme chancer mod Australien, så skal vi nok få puttet boldene ind, siger Christian Eriksen.

Angriberen Andreas Cornelius spillede ikke sin bedste kamp mod Frankrig og blev skiftet ud i pausen efter at have flirtet med advarsel nummer to. På holdets vegne fornemmer han også fremgang efter Danmarks anden gruppekamp.

- Præstationen var helt klart et fremskridt i forhold til vores første kamp. Det var små marginaler, der gjorde, at vi ikke fik et bedre resultat. Vi skal tage præstationen med, og vi må ikke begynde at lade os stresse af vores situation, for det hjælper ikke noget, siger Cornelius.

Det var særligt Danmarks spil i anden halvleg, der skal tages med videre fra Frankrig-kampen. Her havde Danmark længere perioder på bolden og skabte tre store chancer, men kun Andreas Christensen formåede at få puttet bolden i mål.

- Vi er stadig optimistiske og tror på os selv. Hvis vi rammer samme niveau mod Australien, som vi gjorde i anden halvleg mod Frankrig, så skal vi nok tage sejren, og så må vi så krydse fingre for, at Frankrig tager point mod Tunesien, siger Jesper Lindstrøm.

Han henviser til, at Danmark skal vinde over Australien på onsdag for at kunne gå videre til ottendedelsfinalen ved VM.

En dansk sejr kan vise sig ikke at være nok til avancement, hvis Tunesien samtidig vinder med en større margin over Frankrig.

Christian Eriksen mener, at Danmark stadig har gode VM-kort på hånden.

- Vi har stadig skæbnen i vores egne hænder. Vi skal bare vinde, og det er et fint udgangspunkt, siger Christian Eriksen.

/ritzau/