Sådan, drenge: U17-landsholdet klar til EM-semi

I en duel mod Tjekkiet fra 11-meterpletten blev Danmarks U17-landshold klar til semifinalerne ved EM.

Danmarks U17-landshold er klar til semifinalerne ved EM i fodbold.

Det holdt hårdt i kvartfinalen mod Tjekkiet, som var foran indtil kort før tid mod de danske talenter.

Men en heldig udligning fra Arsenal-talentet Chidozie Obi-Martin sikrede 1-1, og i straffesparkskonkurrencen var danskerne en my skarpere.

Nu venter England eller Italien i kampen om en finaleplads.

Danmark tabte søndag 0-4 til Østrig, men sneg sig alligevel videre fra det indledende gruppespil som toer.

Bedre takter var der i opgøret mod Tjekkiet, som dog havde et lille overtag før pausen.

Alligevel kunne danskerne snildt være gået til pause med en føring. Obi-Martin var tæt på midtvejs i halvlegen, men blev afvist af stolpen.

Det var svært at få gang i det smukke fodboldspil på det sløje græstæppe, som værterne fra Cypern diskede op med i Larnaca.

Til gengæld var tjekkernes mål til 1-0 et af de flottere.

Med knap 20 minutter igen hamrede Ondrej Penxa bolden i kassen via stolpen, og så var Danmark på randen af exit.

Men det danske held vendte. Chidozie Obi-Martin prøvede lykken med et umiddelbart ufarligt spark udefra, men Marek Obdrzalek i buret kiksede sit indgreb og lod bolden slippe forbi.

Det endte 1-1, og holdene gik direkte til straffesparkskonkurrence for at finde en vinder.

Danmarks skytter bevarede koncentrationen og scorede på alle fem forsøg, mens Sparta Prags Lukas Moudry som den eneste måtte se sit skud blive reddet af Tobias Breum-Harild fra FC Københavns ungdomsafdeling.