Conference League

Hjulsager spiller nøglerolle i Europa-sejr

Jens Odgaard og Andrew Hjulsager scorede for henholdsvis AZ Alkmaar og Gent i Conference Leagues gruppespil.

To danskere markerede sig med scoringer i torsdagens tidlige kampe i Conference League.

Angriberen Jens Odgaard scorede til 1-0 for AZ Alkmaar, som endte med at vinde 2-1 hjemme over Dnipro.

Det blev også til en dansk scoring i Conference League i en af de øvrige torsdagskampe.

Midtbanespilleren Andrew Hjulsager scorede til 1-0 for Gent, som vandt med hele 4-0 hjemme over Molde.

For hollandske AZ Alkmaar betød sejren, at holdet tog førstepladsen foran netop Dnipro.

AZ Alkmaar er dermed direkte videre til ottendedelsfinalerne i Conference League, mens Dnipro skal ud i playoffkampe for at nå samme stadie.

Det var den tidligere FC Midtjylland-angriber Artem Dovbyk, som udlignede til 1-1 for det ukrainske mandskab. Den indskiftede græske angriber Vangelis Pavlidis scorede det afgørende mål for AZ Alkmaar.

Målmanden Peter Vindahl sad på bænken i hele kampen for AZ Alkmaar.

Andrew Hjulsager stod for den første scoring for belgiske Gent, der endte med at sende Molde helt ud af Europa. Gent endte på gruppens andenplads bag svenske Djurgården, som også er videre i turneringen.

Molde, der havde Benjamin Tiedemann Hansen på banen, endte på tredjepladsen og er ude af turneringen.

I Europa League vandt Manchester United 1-0 ude over Real Sociedad, men det ændrede ikke på noget i gruppen. Begge hold avancerer med 15 point.

Real Sociedad tager førstepladsen på en målscore, der var et sølle mål bedre end Uniteds. Dermed er spanierne direkte videre til ottendedelsfinalerne.

Kantspilleren Alejandro Garnacho bragte United foran 1-0 efter 17 minutter efter en god afslutning op i nettaget.

Det var den 18-årige argentiners første mål for United. Oplægget kom fra Cristiano Ronaldo.

Den danske landsholdsspiller Christian Eriksen spillede de første 83 minutter for United.