• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold /ritzau/

DBU kan score kassen ved dansk sejr i aften

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

DBU kan tjene millioner med dansk sejr i Zagreb. Peter Møller vil investere pengene i herrelandsholdet.

Af /ritzau/

Med en sejr ude over Kroatien torsdag aften vinder det danske fodboldlandshold sin gruppe i Nations League, og blandt en række sidegevinster finder man en kontant bonus på et væsentligt tocifret millionbeløb.

Ryger de ind på Dansk Boldspil-Unions konto, håber unionens fodbolddirektør, Peter Møller, at bestyrelsen vil allokere en del af dem til at sikre bedre vilkår på herrernes A-landshold.

- Jeg kender ikke det præcise beløb, men det er helt sikkert en del mere end de 11 millioner kroner, vi fik for at vinde en Nations League-gruppe på B-niveau i 2018.

- Vi budgetterer ikke med, at vi skal til slutrunder eller vinde i Nations League, så alt, hvad der kommer oveni, er en bonus.

- Vi har tidligere tilkendegivet over for vores bestyrelse, hvad det kræver, hvis vi skal være på højde med andre nationer på landsholdsniveau, og jeg håber, at bestyrelsen kigger vores vej, hvis herrelandsholdet giver dem muligheden for at dele flere penge ud.

- Vi har ikke fået det, som, vi mener, skal til, for at vi er konkurrencedygtige med andre nationer, siger Peter Møller.

En gruppesejr betyder også, at Danmark til juni skal deltage i Nations Leagues Final 4-stævne sammen med tre andre gruppevindere.

Her står en ny sjat millioner - i euro vel at mærke - samt et trofæ på spil. Alene deltagelsen vil være en milepæl i dansk landsholdsfodbold, mener fodbolddirektøren.

- Det vil være en kæmpe bedrift at vinde en Nations League-gruppe på A-niveau, men det er svært at sammenligne med, om det er lige så stort som at nå en EM-semifinale.

- Det er egentlig heller ikke så relevant, for en gruppesejr og kvalifikation til Final 4 er i sig selv en stor bedrift, for så vil vi være blandt de fire bedste hold i Europa, siger Peter Møller.

Minimummålsætningen var at undgå sidstepladsen i gruppen med Østrig, Kroatien og Frankrig, for så ville Danmark være sikker på at være med på A-niveau i næste udgave af Nations League i 2024.

Den målsætning er opfyldt, og landsholdet kan derfor gå all-in i jagten på førstepladsen, der ud over millionbonus og en Final 4-plads også garanterer en playoffplads i kvalifikationen til EM i 2024, såfremt den normale kvalifikationsturnering ikke forløber, som DBU og landsholdet håber.

- Det betyder selvfølgelig meget sportsligt og økonomisk, at vi allerede er sikret overlevelse i Nations League, men det vil helt sikkert også være rart, hvis vi kan have en EM-livline i baghånden, siger Peter Møller.

Nations League-kampen mellem Kroatien og Danmark begynder torsdag klokken 20.45

/ritzau/