DBU skaber ny ungdomsturnering med svenske, tyske og polske hold
Illustration: DBU
Superliga

DBU skaber ny ungdomsturnering med svenske, tyske og polske hold

Som et led i at forbedre dansk talentudvikling har DBU lavet en ny turnering, der skal give international matchning.

Fra efteråret 2018 bliver der født en ny klubturnering for U21-hold, der kommer til at have klubber fra Danmark, Sverige, Tyskland og Polen. Det bliver en turnering, der kommer til at få navnet Baltic Sea Cup.

Den er lavet for at supplere og bygge videre på de erfaringer, som DBU har fået fra den officielle klubturnering, som UEFA står bag, Youth League, hvor unge danske talenter har fået muligheden for at blive matchet på højt, internationalt niveau. Her er transitionsfasen fra ungdomsfodbold til seniorfodbold meget nemmere, når man har oplevet matchning på højere niveau.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra DBU.

Det er desuden en turnering, der vækker begejstring hos Ole Bjur, der er talentansvarlig i Divisionsforeningen, der skal stå for at organisere turneringen.

- Vi har rigtig gode erfaringer fra de danske hold, der har deltaget i UEFA Youth League og kan se, at det har stor betydning for de enkelte spilleres udvikling i den vigtige transitionsfase, siger han og tilføjer:

- Den erfaring skal vi udnytte og bygge videre på. Den nye U21-turnering vil kunne skabe endnu flere internationale kampe med noget på spil for vores dygtige unge spillere til gavn for både spillerne, klubberne og landsholdet, siger Ole Bjur.

Det kommer endvidere til at være sådan, at de danske hold, der er med skal findes i sluttabellen i U19-ligaen, hvor førstepladsen skal spille Youth League, mens nummer to, tre og fire kommer med i Baltic Sea Cup.

Holdene, der skal være med i den første omgang af turneringen er F.C. København, Halmstad, Hertha Berlin, OB, Pogon Stettin, Union Berlin og AaB. Første kamp spilles 1. september og sidste runde er 10. december.