• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Million-handler i sigte: 25 Superliga-profiler på affyringsrampen

Foto: Getty Images

Hvem er de næste spillere, der bliver solgt fra Superligaen? Tipsbladet.dk tjekker en række navne, der kan være i spil til større udlandssalg i 2021.

Af Troels Bager Thøgersen

Superligaen er i fuld sving med en tæt kamp om topplaceringerne og et kapløb om Top 6, der tegner til at blive dramatisk lige til 22. og sidste spillerunde i grundspillet i marts.

Men i januars transfermarked kan der også komme gang i handlerne eller blive lagt jernbaneskinner ud, der til sommer sender Superliga-profiler ud for store millionbeløb, coronakrise eller ej.

Tipsbladet.dk har set nærmere på en række af de spillere, der kan blive solgt i januar eller til sommer, hvor en EM-slutrunden og vaccinen for coronavirussen kan skabe større optimisme på markedet.

50+ MILLIONER KRONER

Jonas Wind
FC København
21 år

Forward/offensiv midtbane, Danmark

Jonas Wind har spillet på A-landsholdet i efteråret, og selvom hans spil i FC København ikke har været stabilt, tyder det stadig på, at Jonas Wind får en flot karriere, især hvis han bliver ved med at score og holder sig skadesfri.

Bedste salgsargument: Mål for Danmark trækker op

Jens-Lys Cajuste
FC Midtjylland
21 år

Central midtbane, Sverige

Han blev hentet for et beskedent beløb i Örgryte, og FC Midtjylland så i den grad rigtigt.

På vejen til Champions League har Cajuste muligvis været FC Midtjyllands bedste sammen med midterforsvaret, og selvom han ikke havde det bedste gruppespil, er kombinationen af god spilforståelse, teknik, fysik og selvtillid som skræddersyet til en karriere i en større liga.

Bedste salgsargument: Vendingerne med bolden får opkøberne til at savle

Frank Onyeka
FC Midtjylland
22 år

Central midtbane, Nigeria

Det blev ikke i september eller oktober, Frank Onyeka kom afsted, selvom der var interesse fra Club Brugge. Det er oplagt, at Onyeka bliver solgt i januar, og der har været konkret interesse også siden lukningen af transfervinduet i oktober.

FC Midtjylland lader dog til at være indstillet på at presse prisen så højt op som muligt, så januar kan igen blive et drama, ligesom de sidste uger i transfervinduet var.

Bedste salgsargument: Har nu bevist sit værd over længere tid, har fået debut for Nigeria

Kamaldeen Sulemana
FC Nordsjælland
18 år

Kantspiller/offensiv midtbane/forward, Ghana

Hvor er han dog hurtig på fødderne, hurtigt opfattende og teknisk stærk. I oktober skrev vi, at han lignede et 'virkeligt fund', FC Nordsjælland og Right To Dream sammen havde gjort, og efter at have set efterårssæsonen ved vi det.

Fænomenal acceleration og topfart alene gør ham til en oplagt spiller til en af Top 5-ligaerne, men forståelsen af spillet og evnen til at bruge sin fart, i hvert fald på Superliga-niveau, gør teenageren ekstra interessant.

Bedste salgsargument: Farten og driblingerne kan skabe ravage i de store ligaer.

-------

25-50 MILLIONER KRONER

Victor Nelsson
FC København
22 år 

Midtstopper, Danmark

FC København kunne have solgt Nelsson i sommeren 2020.

Nu kan man godt blive i tvivl om forsvarsspillerens salgsværdi oven på et efterår, hvor FC København lukkede spandevis af mål ind og ikke spillede i Europa League. Med et godt forår bør Nelsson dog igen blive et attraktivt transfermål.

Bedste salgsargument: Unge midtstoppere fra Superligaen bliver solgt dyrt, se Daniel Agger og Denis Vavro

Læs også:Brøndby-spiller tester positiv for Covid-19

Paulinho
FC Midtjylland
25 år

Venstre back, Brasilien

Han begyndte først at spille fast her i 2020, men Paulinho har på kort tid slået sit navn fast som en af Superligaens stærkeste venstre backs. Han har tidligere spillet Copa Sudamericana med Bahia og har i efteråret spillet Champions League med FC Midtjylland.

Paulinho var på hårdt arbejde og kostede scoringer i gruppen mod Atalanta, Liverpool og Ajax, men han viste også prøver på, at han kan spille niveauet under hold som Ajax og Atalanta. Champions League-gruppespilskampe fylder meget på et CV, og Paulinho har vist sig at være god, også trods fejltagelserne i Champions League.

Bedste salgsargument: Har tempoet og teknikken til noget større end Superligaen

Mohammed Diomande
FC Nordsjælland
19 år

Central midtbane, Elfenbenskysten

Mohammed Diomande ligner en af de næste, der bliver sendt afsted fra FCN's samlebånd af intelligente og teknisk stærke midtbanespillere.
En alvorlig skade i december betyder nok, at 2022 er mere realistisk for et større salg end det kommende år.

Bedste salgsargument: Det store potentiale overskygger den ærgerlige skade

Evander Ferreira
FC Midtjylland
22 år

Central midtbane, Brasilien

Den brasilianske midtbanespiller var et hottere navn for et år siden, men en skade i sommer og en Champions League inde og især ude af startopstillingen har nok svækket prisniveauet.

Brasilianeren vil stadig kunne sælges med profit, og spørgsmålet er, om han skal videre i 2021, eller om det meget lovende spil i 2019 og flotte glimt i 2020 får FCM til at satse benhårdt på at få midtbanespilleren tilbage på sit topniveau.

Bedste salgsargument: Afleveringerne og sparketeknikken er til en topklub i udlandet

Jesper Lindstrøm
Brøndby IF
20 år

Offensiv midtbane/angriber, Danmark

Han har virkelig spillet en flot sæson indtil videre, og fra at det var Anis Ben Slimane, der var fokus på midtbanen i sommer, er Lindstrøm ved at spille sig i position som salgsemne i 2021. 

Karrieren på topplan er stadig så spæd, at det meget vel kunne være i 2022, når transfermarkedet for alvor kan ventes at vende tilbage på højt niveau, at den unge Brøndby-profil skal sælges. Kåringen til Efterårets Profil i Tipsbladet af Superligaens cheftrænere vil skærpe interessen for den 20-årige offensivspiller.

Bedste salgsargument: Forrygende efterårssæson skubber Lindstrøm frem i rampelyset

10-25 MILLIONER KRONER

Andreas Maxsø
Brøndby IF
26 år

Midtstopper, Danmark

Han er en af Superligaens bedste forsvarsspillere, og han ligner Brøndby IF's næste store salg, vel at mærke efter 15 år uden specielt mange af dem.

Der var knyttet visse forhåbninger til den tidligere FCN-spiller og et salg allerede i det forgangne transfervindue. Nu skal endnu en god sæson og forhåbentlig en mindre coronahærget verden skubbe en pæn økonomisk gevinst det sidste stykke over stregen.

Bedste salgsargument: Meget stærkt 2020 gør Maxsø moden til udlandet

Mathias Ross
AaB
19 år

Midtstopper, Danmark

Ross missede halvanden måned i efterårssæsonen med en skade og en bænkning af den ny AaB-træner Peter Feher, men som AaB's sportschef Inge André Olsen sagde i sommer, er Ross er 'den sikre Oddset-kupon', også mere sikker end den syv år ældre og mere berømte Lucas Andersen.

For en så ung forsvarsspiller med et fint niveau er nemmere at få en stor transfersum for, end det er med en 26-årig, lidt for ofte skadet, midtbanespiller.

Bedste salgsargument: Adskillige udenlandske klubber kan se idéen i at give Ross chancen, hvis han ellers kommer tilbage på AaB-holdet.

Mohamed Daramy
FC København
18 år

Kantspiller, Danmark

Han er ikke slået helt igennem endnu, og det kan godt være, vi skal ind i 2022, men Mohamed Daramy tegner til at blive et af de næste store salg fra FC København.
Prisniveauet kan stige markant, hvis FCK kommer tilbage i Europa i 2021, og hvis Daramy får sat turbo på sin udvikling med stærke spillere omkring sig.

Bedste salgsargument: Fin erfaring og lovende takter for en 18-årig

Alexander Bah
SønderjyskE
23 år

Wingback/kantspiller Danmark

Der blev budt på Alexander Bah fra Slavia Prag, der dog ikke ville matche SønderjyskE's krav om op mod 15 millioner kroner. Det hjælper SønderjyskE, at man har fået en ny amerikansk ejer, Robert Platek, der ser ud til at have økonomien og forbindelserne i orden.

Men Bah er også så attraktiv, at han skal sælges, og det skal sandsynligvis være i 2021, for SønderjyskE vil i gang med at sælge spillere dyrt, og det er helt oplagt at skyde Bah afsted til udlandet efter hans debut og debutmål for Danmark i efteråret.

Bedste salgsargument: Landsholdsdebut og toneangivende Superliga-spiller. Bah spiller på lånt tid i SønderjyskE

Erik Sviatchenko
FC Midtjylland
29 år

Midtstopper, Danmark

Trabzonspor var på banen i sommerens transfervindue, men en uventet tur i Champions League-gruppespillet og FC Midtjyllands uvilje til at sælge holdt anføreren i FC Midtjylland.

Forsvarsspilleren har en aftale med FC Midtjylland om at skifte til udlandet, hvis den rigtige mulighed for forsvarsspilleren og klubben opstår, men en kontraktforlængelse i starten af december tyder på, at Sviatchenko nok bliver sæsonen ud og måske også skal jagte Europa med FCM igen til august.

Bedste salgsargument: Fysikken, hovedspillet og erfaringen gør Sviatchenko til et oplagt veteran-salg

Alexander Scholz
FC Midtjylland
28 år

Midtstopper, Danmark

Sviatchenkos kontraktforlængelse kunne godt betyde, at Alexander Scholz får en ny tur til udlandet i løbet af 2021. Spillet i Champions League har i den grad været til en ny kontrakt for den tidligere udlandsprof i Island og Belgien, og skal man have en god forsvarsspiller fra Danmark uden at tømme bankkontoen, er Scholz et fornuftigt bud.

Bedste salgsargument: Fornemt CL-gruppespil lokker opkøbere til

Wahid Faghir
Vejle Boldklub
17 år 

Forward, Danmark

Han er meget, meget interessant, teenageren fra Vejle, og der var bud efter ham fra Italien i de sidste dage i transfervinduet.

Men Faghir endte, som planlagt af Vejle, med at blive. Vejles begivenhedsrige efterår har ikke nødvendigvis skubbet Faghir længere frem i salgsvinduet, men potentialet er så stort, at det kun er et spørgsmål om tid, før forwarden bliver solgt. FC Midtjylland er på rygteplan blevet forbundet med Faghir, men med et prisskilt på 20 millioner kroner eller endnu mere ryger han sandsynligvis til udlandet.

Bedste salgsargument: Kan hentes og gøres til Home Grown indtil slut-juli, ligner et salg inden da

Morten Frendrup
Brøndby IF
19 år

Central midtbane, Danmark

Januar eller sommer er nok lige en postgang for tidligt for Frendrup, men der er gods i midtbanespilleren, ligesom Brøndby IF gerne vil tilbage til tidligere årtiers status som storsælgende klub.

Bedste salgsargument: Er hurtigt blevet en pålidelig og dygtig central midtbanespiller, og Brøndby vil gerne vise, at man kan sælge

Awer Mabil
FC Midtjylland
25 år

Kantspiller, Australien

Der var muligheder for klubskifter tidligere i 2020, og nu er tiden nok inde for kantspilleren fra Australien, der qua sit pas kan have nemmere adgang til de mest pengestærke ligaer i Asien, hvor asiatiske spillere, som australiere er i fodboldsammenhæng, tæller på en lukket udlændingekvote i modsætning til sydamerikanere, europæere og afrikanere.

Turen i Europa blev måske ikke helt til det, Mabil og FCM kunne have håbet på, men CL-kampe på CV'et vil være et plus.

Bedste salgsargument: Den hurtige australske landsholdsspiller har vist, at han kan spille på højere niveau end Superligaen

Lucas Andersen
AaB
26 år

Offensiv midtbane, Danmark

Hvis kroppen kan holde til det, skal Lucas Andersen til en større udenlandsk liga igen. Det var også sket i 2020, hvis ikke det havde været for skader.

Bedste salgsargument: I en skadesfri version kan han gå direkte ind på solidt hold i ligaerne lige uden for Europas Top 5

FEM TIL 10 MILLIONER KRONER

Patrick Mortensen
AGF
30 år

Angriber, Danmark

Et frækt bud; kunne Patrick Mortensen være en mand, Peter Christiansen kunne finde på at købe til FC København til sommer, hvis man vurderer, at det ikke bremser de andres udvikling, og Kamil Wilczek måske gerne vil afsted? Det er en del hvis'ser, og der er andre steder, der kunne være oplagte. Mon ikke en sidste større udlandskontrakt kunne lokke.

Bedste salgsargument: En målfarlig og fysisk stærk angriber kan altid sælges

Anis Ben Slimane
Brøndby IF
19 år

Central midtbane, Danmark

Han var på tale til et skifte i sommer, Arsenal var nævnt på rygteplan i foråret, og sammen med Andreas Maxsø, og Jesper Lindstrøm er han nok det bedste salgsemne i Brøndby IF.

Ben Slimane stillede i efteråret op for Tunesiens landshold, noget der kan puste til salgsværdien.

Bedste salgsargument: Landsholdsfodbold og en lynkarriere i Superligaen ser bare godt ud

Joel Andersson
FC Midtjylland
25 år

Højre back, Sverige

Andersson er ikke lige så iøjnefaldende offensivt som kollegaen på den modsatte kant, men svenskeren spiller stabilt og godt, når han ellers spiller.
Champions League har været svær for den hårdtarbejdende svensker, som også har mistet sin position til Dion Cools.

Bedste salgsargument: Solidt backspil vil altid være en mangelvare

Oliver Christensen
OB
21 år

Målmand, Danmark

Målmanden var med på det danske landshold i den coronahærgede samling i november, og selvom en plads i normale tider nok lader vente på sig et par år endnu, er der gods i fynboen.

Målmænd og transfermarkedet er to størrelser, der er svære at blive kloge på, hvilket også presser priserne ned, fordi så relativt få målmænd skifter klub, men Oliver Christensen kommer til udlandet på et tidspunkt, og det kunne snildt være i 2021.

Bedste salgsargument: Der er potentiale og udstråling i den unge fynbo, der ligner en fremtid udlandsprof

Casper Højer Nielsen
AGF
26 år

Venstre back, Danmark

Backen har kontraktudløb om et år og spillede så godt, at Dinamo Zagreb forsøgte at købe ham i efteråret.

Kroaterne kunne vende tilbage i januar, og det samme kunne andre udenlandske klubber, eller, tør man sige det, FC København, hvis ikke århusianerne holder på den dygtige back indtil sommer.

Bedste salgsargument: Har kontraktudløb ved udgangen af 2021, så januars transfervindue er den sidste reelle chance for at score en solid pose penge for AGF.

TO TIL FEM MILLIONER KRONER

Vito Hammershøy-Mistrati
Randers FC
28 år

Central midtbane, Danmark

Der er andre spillere, der nok kan sælges dyrere end Vito Hammershøy-Mistrati, men den centrale midtbanespiller er blevet lidt af en profil i Superligaen i en sen alder og er vel Randers' bedste spiller.

Mangler nogen en central midtbanespiller med en god arbejdsindsats og ditto gode afleveringer, er Vito Hammershøy-Mistrati en god mulighed, det trods alt er til at betale sig fra.

Bedste salgsargument: Nogen må snart give ham chancen et større sted

Læs også:SønderjyskE-profil: Brøndby var interesserede i mig

Læs også:Brøndbys matchvinder var tydeligt rørt: Det var helt ubeskriveligt

Læs også:SønderjyskE-chef kræver mere af topscorer